Kurgusal dava yarışmasının galibi Kastamonu Barosu

“TBB Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşması Yarışması” Ankara’da düzenlendi. 8 bölge birincisinin yarıştığı iki gün süren yarışmanın galibi Kastamonu Barosu oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - “Türkiye Barolar Birliği (TBB) Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşması Yarışması” beşinci kez Ankara’da düzenlendi. Stajyer avukatların yer aldığı kurgusal dava yarışmasının galibi Kastamonu Barosu’na kayıtlı stajyer avukatlar oldu.

TBB Eğitim Merkezi tarafından organize edilen yarışma, avukatlık mesleğine hazırlanan stajyerlerin eğitimlerine katkı sağlayarak hukuk bilgilerini daha güncellemelerini amaçlıyor. Dünyanın farklı ülkelerinde de yapılan kurgusal davalarda mesleğin başındaki avukat adayları ile hukuk alanındaki deneyimli kişiler bir araya geliyor.

TBB Başkanı Metin Fevzioğlu’nun birincilik ödülünü taktim ettiği Kastamonu Barosu.

8 BÖLGE BİRİNCİSİ ANKARA’DA

TBB Eğitim Merkezi’nin organize ettiği yarışmaya, bölgelerinin birincileri Tekirdağ Barosu, Adana Barosu, Eskişehir Barosu, Kastamonu Barosu, Trabzon Barosu, Kars Barosu, Diyarbakır Barosu’nun stajyer avukatları katıldı. 15-16 Eylül tarihinde iki gün boyunca Avukat Teoman Evren Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmada takımlar iddia ve savunma makamı olarak ikiye ayrıldı.

Kurgusal davada, 15 yaşından küçük bir çocuğun uyuşturucu satışı yapması ve yargılanmasına ilişkin bir örnek olay üzerinden yarışma düzenlendi. Tüm müsabakalarda aynı konunun savunulduğu ve iddia edildiği yarışmanın üçüncülük müsabakasında Adana ve Diyarbakır Barosu’na kayıtlı stajyer avukatlar yarıştı. Üçüncülük müsabakasının galibi Diyarbakır Barosu’na kayıtlı stajyer avukatlar oldu.

İkincilik ödülünün galibi Trabzon Barosu oldu.

FİNALDE TRABZON VE KASTAMONU BAROSU’NA KAYITLI STAJYER AVUKATLAR YARIŞTI

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Murat Öksüz, Avukat Naim Karakaya, Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız, Yargıtay 19’uncu Ceza Dairesi Üyesi Dr. İhsan Baştürk ve Adana Hakimi Halis Gümüşoğlu’nun jürisini olduğu yarışmanın final müsabakasında ise Kastamonu ve Trabzon Barosu’na kayıtlı stajyer avukatlar yarıştı. Yarışmanın galibi Kastamonu Barosu stajyer avukatları oldu. (DUVAR)

Üçüncülük ödülünü Diyarbakır Barosu’na kayıtlı stajyer avukatlar kazandı.