Gözaltına alınan havalimanı işçilerinden 160'ı serbest bırakıldı

İsatnbul'da taleplerinin yerine getirilmesi için eylem yapan içlerden 543'ü bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. İşçilerden 160'ı akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üçüncü havalimanında çalışma koşullarının değiştirilmesini talep ederek eylem başlatan işçiler bugün sabah saatlerinde jandarma tarafından yapılan baskınlarla gözaltına alındı. Aralarında sendika yöneticilerinin de olduğu 543 gözaltına alındıktan sonra jandarma karakoluna götürüldü.

CHP'nin önceki dönem İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabı üzerinden karakolda bekletilen işçilerin fotoğraflarını paylaştı.

Gözaltına alınan işçilerden 160'ı ise bugün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

'VALİLİK GÖRÜŞTÜRMÜYOR'

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de sabah saatlerinde Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, işçilerin avukatlarla da görüşmesine izin verilmediğini söyledi, Gülem, "Valiliğin izin vermediği gerekçesiyle gözaltındaki işlerle görüşmemize izin verilmiyor. Dosyaya da Çağlayan Savcılığı bakıyor. Fakat savcılıkla da görüşme sağlanamıyor. Vekiller ve avukatların inşaat alanına girişleri de engellendi"  dedi.

(HABER MERKEZİ)

Üçüncü havalimanı eylemine jandarmadan gaz!Üçüncü havalimanı eylemine jandarmadan gaz!

Üçüncü havalimanı işçileri ne istiyor?Üçüncü havalimanı işçileri ne istiyor?

Üçüncü havalimanında işçiler gece baskınıyla gözaltına alındıÜçüncü havalimanında işçiler gece baskınıyla gözaltına alındı