Polis havalimanı işçilerine destek eylemlerini dağıttı

İstanbul'daki 3'üncü havalimanı inşaatında çalışan işçilere destek amacıyla İstanbul ve Ankara'da yapılan eylemleri polis ekipleri dağıttı. Kadıköy'de 23 Ankara'da ise 5 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadıköy'de 3. havalimanı işçilerine destek olmak için gerçekleştirilecek olan eylem için bir araya gelenleri polis biber gazı kullanarak dağıttı. Kadıköy Khalkedon meydanında toplananların basın açıklaması yapmasını da polis ekipleri aralarında AFP muhabiri Bülent Kılıç'ın da olduğu 23 kişiyi gözaltına aldı. Kılıç daha sonra serbest bırakıldı.

KADIKÖY'DE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Oya Öznur, Nuri Cemal Çilingir, Kamber Saygılı, Elvan Polat, Mert Özyer, Harun Reşit Savğat, Zeynep Demir İlgezdi, Murat Bostancı, Kadir Kurt, Sinan Ceviz, Burç Par, Murat Çakır, Seher Gülçin Polat, Sena Çenkoğlu, Tuğçe Karul, Bülent Kılıç, Erdal Güzel, Ertuğrul Bilir, Şengül Yüksel, Halil Aksu, Öncü Akgül, Ali Kemer, Taylan Öztaş.

İnşaat-İş sendikasının Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda, eylem için Khalkedon meydanına gelenlere polisin açıklama başlamadan saldırdığı, biber gazı sıktığı ve 5 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Polis ekipleri Ankara'daki eyleme de izin vermedi. İnşaat-İş Sendikası'nın yaptığı açıklamaya göre, İnşaat İş Ankara temsilcisi Murat Çoban dahil olmak üzere 5 kişi Ankara'da gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)