Öcalan'dan Gül'e Öcalan soruları

HDP Milletvekili Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını Adalet Bakanı Abdülmahit Gül'e sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşulları ile ilgili olarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması talebiyle Meclis’e bir araştırma önergesi bir de soru önergesi sundu.

"Kürt sorununun çözümünde resmi makamların da muhatap olarak aldığı Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki mutlak tecritin kaldırılması gerekmektedir. Kürt halkı başta olmak üzere, tüm demokrasi ve barış güçlerinin endişelerinin giderilmesi için parlamentonun üzerine düşen görev aynı zamanda bir insanlık suçu olan mutlak tecrit koşullarının araştırılması ve yerinde incelenmesi olmalıdır" diyen Öcalan, Abdullah Öcalan'ın kamuoyu ile paylaşılmayan herhangi bir sağlık sorunu bulunup bulunmadığının yanıtlanmasını istedi. Gül’ün yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorularda, Türkiye’de bir cezaevine avukat girişini tümden yasaklayan bir hüküm mevcut olup olmadığını ve böyle bir hüküm bulunmuyorsa, Öcalan’ın avukatlarıyla 27 Temmuz 2011 tarihinden, ailesiyle ise 11 Eylül 2016 tarihinden bu yana herhangi bir görüşme gerçekleştirilmesine izin verilmemesinin hangi yasal dayanaklar ile engellendiğinin yanıtlanmasını istedi.

'BİLİNMEYEN BİR YÖNETMELİK Mİ VAR?'

Ömer Öcalan ayrıca, "Olağanüstü Hal gerekçe gösterilerek Sayın Abdullah Öcalan’ın temel haklarının kullanımı bir bütün olarak engellenmiştir. Mektup, faks, telefon gibi iletişim ve haberleşme araçları kesintisiz bir şekilde yasaklanmıştır. Son olarak 6 Eylül 2018 tarihinde avukatlarının görüşme talebi tekrar reddedilmiştir. Olağanüstü Hal’in kalkması ile birlikte; tüm bu hukuka aykırılıkların giderilmesi adına herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa nedir? İmralı Adası’nda kamuoyunun bilmediği başka bir sistem yada iç yönetmelik mi uygulanmaktadır?" sorularını yöneltti. (HABER MERKEZİ)