Helikopter kazasında pilot şüpheli olarak ifade verdi

İşadamı Halil İbrahim Ünver'in hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak pilotun ifadesi alındı. Pilotun şüpheli sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşadamı Halil İbrahim Ünver'in yaşamını yitirdiği helikopter kazasında yaralanan pilot İsmet Özgür'ün "taksirle ölüme neden olma" gerekçesiyle "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alındı. Özgür'ün ifadesinde, hızla irtifa kaybettiğini, bunun üzerine helikopteri yumuşak inişle denize indirmek istediğini ancak hızlı irtifa kaybı nedeni ile bunu yapamadığını söyledi.

İşadamı Halil İbrahim Ünver'in içinde bulunduğu helikopter, 6 Eylül'de İstanbul'un Kartal ilçesinden kalktıktan sonra saat 16.50'de, Bostancı açıklarında denize düşmüştü. Ünver ve pilot İsmet Özgür yaralanarak hastaneye kaldırılmış, Ünver aynı gün hastanede yaşamını yitirmişti.

Kazayla ilgili olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında helikopter pilotu İsmet Özgür'ün, "Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan şüpheli sıfatı ile ifadesinin alındı.

Halen hastanede tedavi gören pilot Özgür'ün ifadesinde seyir halinde iken bir ses duyduğunu, ardından hızla irtifa kaybetmeye başladığını söyledi. Helikopteri yumuşak iniş ile denize indirmeye çalıştığını anlatan Özgür, hızlı irtifa kaybı nedeni ile bunu başaramadığı için denize çakıldıklarını belirtti.

ÖN İNCELEME RAPORU BİR AY İÇİNDE HAZIRLANACAK

Soruşturma kapsamında helikopterin enkazının Ulaştırma Bakanlığı Kaza Kırım Ekibi'ne teslim edildiği öğrenildi. Ekibin, konuşmaların kaydedildiği CVR (Cocpit Voice Recorder) kayıt cihazını çözmeye çalıştığı, CVR sisteminin Türkiye'de çözülememesi durumunda yurt dışına gönderilerek kaza anında nelerin konuşulduğunun tespit edileceği belirtildi.

Kazaya ilişkin ilişkin ön inceleme raporunun bir ay içinde hazırlanacağı ifade edildi. (İSTANBUL/DHA)