Hatay Valisi: 9 PKK'lı Afrin'den Türkiye'ye getirildi

Hatay Valisi Erdal Ata, MİT ve jandarmanın Afrin'de gözaltına aldığı 9 şüphelinin Türkiye'ye getirildiğini açıkladı. Ata, "9 terörist Afrin bölgesinde yapılan başarılı bir operasyonla Hatay'a getirildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 askerin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia edilen 9 kişinin, Afrin'de düzenlenen operasyonla Türkiye'ye getirildiğini açıklandı.

Basın toplantısı düzenleyen Hatay Valisi Erdal Ata, "9 PKK/KCK/PDY/YPG örgütü mensubu Afrin Raco bölgesinde yakalanmıştır. 9 terörist, İçişleri Bakanlığı, Hatay Valiliği, MİT ve adli makamlar arasında yapılan koordinasyon neticesinde yargılanmak üzere, Afrin bölgesinde görev yapan MİT ve jandarma görevlilerimizce yapılan koordinasyon neticesinde başarılı bir operasyonla Hatay iline getirilmiştir. Şu anda Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nda sorguları devam etmektedir. Sorguları bittikten sonra işlem yapılmak üzere adli makamlara teslim edilecekler" dedi.

Şüphelilerin, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın hayatı kaybettiği çatışmada yer aldıkları öne sürülüyor. Usta ve Muratdağı’nın naaşlarına 2 ay sonra ulaşılabilmişti. (DUVAR-DHA)