AK Parti ve CHP kentsel dönüşümde anlaştı

İstanbul'un lüks semti Etiler'in bitişiğinde bulunan Karanfilköy'ün kentsel dönüşümü için AK Parti ve CHP grupları anlaştı. Karanfilköy'ün kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle ilgili karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oybirliğiyle geçti

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, oy birliğiyle Beşiktaş Akatlar Mahallesi'ndeki Karanfilköy mevkisini kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Kentsel dönüşüme girecek alanda 628 bina, 623 konut biri, 81 iş yeri, bir cami, sağlık ocağı ve Beşiktaş Belediyesi'ne ait garaj bulunuyor.

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, İBB Meclisi raporla ilgili yapılan oylamada, AK Parti ve CHP gruplarının anlaşması sonucu Karanfilköy'ün kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle ilgili kararı oy birliğiyle kabul etti.

Etiler ve Akat mahallelerinin kuzeyinde, TEM Otoyolu'nun kenarında yer alan Karanfilköy, yaklaşık 200 bin metrekare büyüklüğünde ve İBB'nin mülkiyetinde bulunuyor.

RAPORDA NE VAR?

İBB Meclisi'ne sunulan raporda şu ifadeler yer aldı: "Karanfilköy Mevkiinde bulunan alanın zemin yönünden yerleşime uygun olması, alan için afet riskini ortadan kaldırmamaktadır. 1940'lı yıllarda İstanbul'a başlayan yoğun göç sonucunda işgalli yapılaşma başlamıştır. Alanda bulunan yapıların 1999 depreminden önce inşa edilmiş ve yürürlükte bulunan yapı denetimi yönetmelik şartlarını sağlamamaktadır. Yapıların malzeme ve yapım kalitesi açısından iyi durumda olmadığı görülmektedir."