Yasakta 2 çocuğunu kaybeden anne gözaltında

Sokağa çıkma yasakları sırasında iki çocuğunu kaybeden Esmer Çıkmaz gözaltına alındı. Çıkmaz'ın ekonomik sıkıntılardan dolayı fındık toplamak için Karadeniz'e gittiği, aylar sonra buradan dönerken gözaltına alındığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sokağa çıkma yasakları döneminde Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinde iki çocuğunu kaybeden Esmer Çıkmaz gözaltına alındı. Çıkmaz'ın ekonomik sıkıntılar nedeniyle fındık işçiliğinden geldikten sonra gözaltına alındığı öğrenildi.

MA'nın haberine göre Çıkmaz, valiliğin, 'YPS' soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında polisler dün, kent merkezi, Cizre ve Silopi ilçelerinde birçok eve baskın düzenleyerek 23 kişiyi gözaltına aldı. Halil Yağarcık, Vedat Durak, Ekrem Gerdan ve Abdurrahman Yarar’ın da aralarında bulunduğu ve gözaltı sırasında darp edildikleri iddia edilen 23 kişi Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi.

MAHKEMEYE ÇIKARTILACAK

Ev baskınlarına ilişkin dün yazılı açıklamada bulunan Şırnak Valiliği ise, gözaltına alınan kişiler hakkında, “PKK/KCK'nın, 'şehir içi yapılanması' YPS'yi organize ederek, harekete geçirmeye çalıştığı tespit edilen kişiler” iddiasında bulundu.

Kent girişindeki polis kontrol noktasında gözaltına alınan Çıkmaz da İl Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi. Dünkü baskınlar sırasında evde olmadığı için gözaltına alınamayan Çıkmaz'ın da bugün mahkemeye çıkartılması bekleniyor. Cizre’deki sokağa çıkma yasağı sırasında Çıkmaz, 16 yaşındaki kızı Yasemin ve İdil’deki yasak döneminde 22 yaşındaki oğlu Vahap’ı kaybetmişti.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir de gözaltı haberini Twitter'dan paylaşarak, "Kızı Yasemin'i Cizre yasağında oğlu Vahap'ı İdil yasağında kaybetti. Defalarca gözaltına alındı. Ekonomik sıkıntılardan dolayı fındığa gitti. Esmer Çıkmaz aylar sonra fındıktan dönerken Cizre girişinde tekrar gözaltına alınıp Şırnak'a götürüldü" dedi.