'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanması' davasında karar çıktı

'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanması iddiasıyla açılan davada yargılanan 115 sanığa verilen ceza açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hava Kuvvetleri'ndeki 'FETÖ yapılanması' davası sonuçladı. 'FETÖ'nün mahrem yapılanması içinde yer aldığı öne sürülen 115 sanığa 1 yıl 3 aydan 8 yıl 9 aya kadar değişen hapis cezaları verildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanıkların son sözlerinin tamamlanmasının ardından kararını açıkladı.

Mahkeme, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 34 sanığa 8 yıl 9'ar ay, 40 sanığa 7 yıl 6'şar ay, 24 sanığa ise 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 17 sanık hakkında ise 1 yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Mahkeme söz konusu 17 sanık hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Mahkeme, FETÖ soruşturması kapsamında başka mahkeme tarafından cezalandırılan 5 sanık hakkında ceza verilmesi yer olmadığına karar verirken 1 sanığın da beraatına hükmetti. Aralarında firarilerin de bulunduğu 35 sanığın dosyası ise ayrıldı.(HABER MERKEZİ)