Atay: Ahmet Atakan'ın ölümü faili meçhul mü bırakılmaya çalışılıyor?

HDP milletvekili Barış Atay, ölümünün 5'inci yılında Ahmet Atakan ile ilgili soru önergesi verdi. Atay, hâlâ dava açılmamasının nedenini sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Hatay Milletvekili Barış Atay, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden ve 5 yıl geçmesine rağmen davası açılmayan Ahmet Atakan ile ilgili önerge verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün cevaplandırması talebiyle verilen soru önergesinde, Atakan’ın öldürülmesine tepki gösteren veya anmak isteyen onlarca kişiye soruşturma açılıp davalarının görüldüğünü belirtildi.

10 Eylül 2013'te Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde ODTÜ’ye destek eylemlerinde yaşamını yitiren Atakan'ın soruşturmasının uzun sürmesine vurgu yapan Atay, "Atakan’ın katledilmesi ile ilgili bugüne kadar kaç savcı görev yapmıştır" diye sordu.

Atay verdiği önergede ayrıca, şu sorulara da yer verdi: "Atakan’ın katledilmesine tepki gösteren veya anmasına katılan toplam kaç kişiye soruşturma açılmıştır? Ölümü faili meçhul mü bırakılmaya çalışılmaktadır? Türkiye tarihinde soruşturma süreci 5 yıldan daha uzun süren dava olmuş mudur?" (HABER MERKEZİ)