TSK: Yunanistan gözaltına aldığı 2 askeri iade etti

Yunanistan askerleri, Meriç'teki Türkiye-Yunanistan sınırında iki Türk askerini gözaltına aldı. TSK, Yunanistan makamları ile yapılan görüşmeler sonucunda, 2 askerin saat 18.30 sularında Türkiye'ye iade edildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Yunanistan, 2 Türk askerini gözaltına aldı. Efimerida ton Sintakton gazetesi, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, olayın ayrıntılarının paylaşılmadığını belirtti. Haberde Genelkurmay'ın 'Düşük düzeyli gerilim” vurgusu yaptığı belirtildi.

Yunanistan'da yayın yapan bazı internet sitelerinin geçtiği bir habere göre olay öğlen saatlerinde Meriç'teki Türkiye-Yunanistan sınırında yaşandı. Haberlerde Yunan askerlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarını silahlarıyla birlikte alıkoyduğu belirtildi.

Olay sırasında havaya ateş açıldığı bilgisi de medyaya yansımış durumda.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, kaynakları, "Büyütülmemesi gereken bir olay" değerlendirmesinde bulunurken ilerleyen saatlerde Atina'dan konu ile ilgili resmi açıklama yapılması bekleniyor.

Hellasnow.com sitesi daha sonra Yunanistan ve Türkiye Savunma Bakanlarının konu hakkında görüştüğünü ve olayın sonlandırıldığı bilgisini geçti.

TSK. YANLIŞLIKLA SINIRI GEÇTİLER

Yaşananlara ilişkin TSK akşam saatlerinde bir açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Türkiye-Yunanistan hudut birliğimizde görevli iki askerimiz kaçak göçmenleri takip ve engelleme görevi icra ederken yanlışlıkla hududun karşı tarafına geçmeleri üzerine Yunan devriyeleri tarafından saat 11.00 sularında alıkonulmuştur. Meydana gelen bu olayda alıkonulan personelimiz Yunan makamları ile yapılan görüşme sonucunda saat 18.30 sularında iade edilmiştir."

Türkiye, geçen mart ayında Edirne'de sınırı geçen 2 Yunan askerini tutuklamıştı. Yunana askerler geçen 14 Ağustos'ta tahliye edilmişti.

2 Yunan askerine tahliye kararı2 Yunan askerine tahliye kararı

Yunan askerler özel uçakla döndüYunan askerler özel uçakla döndü

Serbest bırakılan Yunan askeri: Bize iyi baktılarSerbest bırakılan Yunan askeri: Bize iyi baktılar