337. hafta 'F oturumu' yapıldı

İHD hasta mahpuslar için 337. oturma eylemini gerçekleştirdi. Eylemde ağır hasta mahpusların serbest bırakılması istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği (İHD) hasta mahpuslar için gerçekleştirdiği eylemin 337. oturumunu dernek binası önünde gerçekleştirdi. "337.F Oturması Hasta Mahpus Aziz Bayın serbest bırakılsın", "Hasta Mahpuslar serbest bırakılsın" pankartı açan insan hakları savunucuları, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" sloganı attı.

İHD Hapishane Komisyonu'ndan Hatice Onaran yaptığı açıklamada, polisin engellemesi nedeniyle üç haftadır hasta mahpusları konu edinen 'F oturmaları' eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda yapamadıklarını söyledi. Onaran bu hafta hasta mahpus Aziz Batın'ın durumuna dikkat çekti.

'HÜCREYE ALINDI'

Onaran, "35 yaşında şizofren olan Aziz Bayın, 8 yıldır hapishanede tutulmaktadır. Siyasi bir dosyadan 2010-2011 yıllarında Diyarbakır 4. Ağır Ceza'dan 12.5 yıl ve 5. Ağır Ceza'dan 2 yıl olmak üzere toplam 14.5 yıl ceza almıştır. Diyarbakır D tipi hapishanesindeyken Edirne E Tipi hapishanesine gönderilen Bayın burada 1 yıl kaldıktan psikolojisinin bozulması ve şizofren tanısı ile İstanbul Metris T Tipi'ne sevk edilmiştir. Edirne ve Bakırköy Sinir ve Ruh Hastalıkları hastanelerinden aldığı raporları vardır. Aziz Bayın daha sonra Metris T Tipinden Silivri 9 Bolu kapalı ceza infaz kurumu hapishanesine gönderilmiştir. Burada bir müddet kaldıktan sonra İstanbul Maltepe 1 Bolu L tipi hapishanesine sevk edilen Bayın ilk sevk olduğunda tek kişilik hücrede konulmuş daha sonra 3 kişilik hücreye alınmıştır" dedi.

Onaran, insan hakları savunucuları ve hapishane komisyonun her hafta gündeme aldıkları ağır hasta mahpusların bir an önce serbest bırakılmasını talep etti.

Etiketler İHD eylem oturma