Pet şişe başına İstanbulkart'a 3 kuruş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli noktalarına 'Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri' yerleştirecek. Bu konteynerlere yarım litrelik pet şişe atıldığında İstanbulkart'a 3 kuruş yüklenecek. İETT otobüsü her seyahat için İstanbulkart'tan 2.6 lira düşüyor. Yani bir bilet için 86.6 pet şişe getirmeniz gerekecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından geri dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 'Akıllı Geri Dönüşüm Konteynerı' projesi kapsamında İstanbulkart'a yüklenecek bakiyelerin miktarı belli oldu. Ücretler, sembolik düzeyde tutuldu.

Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri makinelerinin tanıtımı bugün yapıldı. Şu anda sayısı 10 olan ve 1 ay sonra 100'e çıkacak konteynerler, ilk önce metro istasyonlarına ve pilot okullara yerleştirilecek. Büyüklüğüne göre pet şişenin ve alüminyum içecek kutusu başına, 2 kuruştan 9 kuruşa kadar ulaşım kartına yüklenecek. Proje kapsamında Eyüp, Beyoğlu ve Şişli ilçelerindeki ilkokullar için 100 adet akıllı konteyner üretilecek.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın verdiği bilgiye göre; 0,33 litrelik pet şişeye 2 kuruş, 0,5 litrelik pet şişeye 3 kuruş, 1 litrelik pet şişeye 6 kuruş, 1,5 litrelik pet şişeye 9 kuruş olmak üzere bakiye yüklenecek. 0,33 litrelik alüminyum içecek kutusuna ise 7 kuruş, 0,5 litrelik alüminyum içecek kutusuna da 9 kuruş yüklenecek. Ayrıca belli bir miktarın üzerine çıkanlara şehir tiyatrolarına ücretsiz bilet, sosyal tesislerde indirimli yemek yeme hakkı tanınacak.

(İSTANBUL-DHA)