İstanbul'da şimşekli gece, yağmurlu sabah

İstanbul'da gece başlayan yağmur sabah saatlerinde de etkili oldu. Boğaz Köprüsü'nden geçenler gök kuşağı ile karşılaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul’da Meteorolojinin yaptığı gök gürültülü sağanak yağış uyarısının ardından, gece saatlerinde şimşek ve gök gürültü yağış etkili oldu. Sabah işe gitmek için yola çıkanlar, bazı yerlerde bulutların arasından güneşi bazı yerlerde çakan şimşekleri gördü. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullananlar köprüye yaklaştıklarında aniden döken yağmur ardından da köprünün üzerinde gökkuşağı ile karşılaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için yeni bir yağış yağmur uyarısı yaptı. Yıldırım düşmesinin yanı sıra su baskınlarına karşı da dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

SARIYER İÇİN SEL UYARISI

Meteoroloji aynı zamanda Sarıyer için sel riski uyarısında bulundu.  Sarıyer'de etkili olan yağış nedeniyle Çayırbaşı Tüneli kapandı. Araçlar tünel girişinde beklerken iş makinlerinin tezimleme çalışmaları devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Son radar ve uydu görüntüleri ve gerçekleşen yağışlar dikkate alındığında İstanbul'un Sarıyer ilçesinde sel riski bulunmaktadır. Söz konusu ilçede; köprü, menfez v.b. yapılarda, derelerin yan kollarının birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik  olduğu noktalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın, ilgili kurum ve kuruluşların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler yağış Yağmur