Tercih etmediği bölümü kazandı!

Üniversite tercih listesine yazmadığı bölümü kazanan M. T. Ş., "Tercih listem değiştirilmiş" dedi. Yaptığı 5 tercihten hiçbirini kazanamayan öğrenci, 'Dış Ticaret' bölümüne girmeye hak kazanmış olarak göründü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizcilik Lisesi mezunu M. T. Ş., üniversite tercihlerinde yer almayan Dış Ticaret bölümünü kazandı. İlk kez üniversite sınavına giren ve sadece üç farklı üniversitenin ‘Deniz Ulaştırma ve İşletme’ programlarını yazdığını belirten öğrenci, mağduriyetinin düzeltilmesini istedi.

Vatan’dan Sadık Gültekin’in haberine göre, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Güverte Bölümü mezunu olan M. T. Ş., meslek lisesi mezunu olduğu için, tercihlerinin tümünü kendi alanından yaptığını söyledi. İlk sıraya devlet üniversitesi Galatasaray’ı, sonra Piri Reis’in tam burslu, sonra yüzde 75 indirimli programını, daha sonra da Nişantaşı Üniversitesi’nin tam burslu ve yüzde 75 indirimli programlarını yazdığını belirten M. T. Ş., "İsteğim dışında bir programda okumam, ek yerleştirme hakkından da yararlanamayacağım, üstelik seneye sınava girdiğimde puan ve hak kaybına uğrayacağım, mağduriyetimin düzeltilmesini istiyorum" dedi.

Tercihlerini evdeki bilgisayarından ve ağabeyi ile birlikte yaptığını belirten M. T. Ş., evindeki bilgisayardan farklı bir bilgisayar kullanmadığını ve şifresini kimseyle paylaşmadığını söyledi ve "Ben, denizcilik alanından mezun oldum, neden dış ticaret programını yazayım, benim insiyatifimin dışında tercih listem değiştirilmiş" ifadelerini kullandı.

ÖSYM BAŞKAN YARDIMCISI: BİZDEN KAYNAKLI DEĞİL

Konuyla ilgili konuşan ÖSYM Başkan yardımcısı Prof. Kemal Varım Numanoğlu, durumun ayrıntılı bir şekilde inceleneceğini ancak bu hatanın ÖSYM veya sistem kaynaklı olamayacağını söyledi. Adayın şifresini kullanan başka birisinin olabileceğinin altını çizen Numanoğlu, "Adaylar şifresini kaydedip bilgisayar başından kalktığı zaman, bir başkası bilgisayarın hafızasında bulunan bu şifreyi kullanabiliyor, belki böyle bir sıkıntı olmuştur dedi.