Panahi için 'acil' kodlu mektup

Panahi için HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli infazın durdurulması için çağrıda bulundular.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran’da tutuklu bulunan ve salı günü idam edileceği ailesine bildirilen Kürt siyasi aktivist Ramin Hüseyin Panahi'nin idamın durdurulması için mümkün olan her mecrada çabalar devam ediyor. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de, hakkında idam cezası verilen 22 yaşındaki İranlı Kürt aktivist için kaygılarını İran Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard’a iletti ve infazın durdurulması çağrısında bulundular.

Temelli ve Buldan'ın ortak mektuplarında Panahi’ye ilişkin gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirterek, “Sayın Panahi’nin 4 Eylül Salı günü idam edileceğine dair bilgiler kaygımızı çok daha fazla arttırmıştır” ifadelerini kullandılar.

'İDAM CEZASI EVRENSEL İNSANİ DEĞERLERE AYKIRIDIR'

Acil koduyla gönderilen mektupta idam cezasının en temel insan hakkı olan yaşam hakkının ihlali olduğu hatırlatılırken, Panahi’ye verilen idam cezasının da evrensel insani değerlere aykırı olduğu ifade edildi.

İNFAZ DURDURULSUN ÇAĞRISI

Türkiye’de yaşayan Kürt halkı için de bu idam cezasının büyük bir tepkiye ve üzüntüye neden olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanları, İran İslam Cumhuriyeti yönetimine Kürt aktivist Ramin Hüseyin Panahi için verilen idam cezasının infazını durdurması çağrısında bulundular.

Buldan ve Temelli, daha önce de idamın durdurulması çağrısını içeren bir mektup göndermişti.