Lisa Çalan: Hiçbir maddi değer yaşadığım uzuv kaybına karşılık gelecek değil

HDP'nin 5 Haziran mitingine yapılan bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden Lisa Çalan hakkında haberlere ilişkin tepki gösterdi. Çalan, "Hiçbir maddi değer yaşadığım uzuv kaybıma, psikolojik travmama karşılık gelecek değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin 2015 yılındaki Diyarbakır mitinginde yönelik bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden Lisa Çalan, İdare Mahkemesi'nin verdiği karardan sonra hakkında yazılan haberlere tepki gösterdi.

'SONUÇLANAN HİÇBİR ŞEY YOK'

Henüz yargı sürecinin devam ettiğini belirten Çalan, medyada hakkında çıkan haberlere de tepki gösterdi. Çalan Instagram hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

"Hakkımda çıkan haberlerden ve susmayan telefonlarımdan sonra bu açıklamayı yapmak zorunda hissediyorum şöyle ki: Öncelikle hiçbir maddi değer benim yaşadığım uzuv kaybına, ameliyatlara, fantom ağrılarına, enfeksiyonlarıma, yaşam kalitemi etkileyen hareket alanındaki daralmalara, psikolojik travmama, süren ve devam eden tedavilerime, avuç avuç kullandığım ilaçlarıma, ağrılarıma, ağrılarıma ve yine ağrılarıma karşılık gelecek değildir. Ve fakat bilindiği üzere süregelen bir mahkeme süreci var ki o da henüz sonuçlanmış değil. Bu yüzden konuşmak da çok doğru değil. Keza yargı süreci devam ediyor ve bu aşamada sürecin itiraz hakları kullanılıyor. Yani nihai sonuç henüz alınmadı, sonuçlanan hiçbir şey yok!!! Bir de şunu belirtmek isterim ki çeşitli görsel ve yazılı medyada "sanatçı" ,"dansçı"... gibi tanımlamalarla nitelendiriliyor olmam bende sadece rahatsızlık yaratıyor. Birincisi dansçı değilim ikincisi sanatçı!!!! Ama tüm yaşam gayem sinema alanında yürüyebilmek ve belki de yine tüm adımlarımı bu yüzden atıyorum. Son olarak da 5 Haziran'dan bu yana yanımda olan her türlü desteğini sunan tadığım tanımadığım dostlarıma teşekkürlerimi ve selamlarımı sunuyorum." (HABER MERKEZİ)

İhmal tespit edildi: Bakanlık Lisa Çalan’a tazminat ödeyecekİhmal tespit edildi: Bakanlık Lisa Çalan’a tazminat ödeyecek