Erdoğan: İdlib'te Rusya ve İran'la ortak çalışmalar yürütüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib konusunda Rusya ve İran'la çalışmalar yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "İdlib'te yeni bir Halep faciası yaşanmaması için Ruslar ve İranlılarla ortak çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verdi.

Resepsiyona TBMM Başbakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin davetli katıldı.

'34 YILLIK TEZGAHI BOZMA YOLUNDA ADIMLAR ATIYORUZ'

Resepsiyonda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir zafer ter ve kan kokusu olmadan kazanılmaz. Irak'ta sınırımızın Kandil istikametini güvenli hale getirmeye başlayarak, 34 yıllık bir başka tezgahı daha bozma yolunda adımlar atıyoruz. Suriye'de Münbiç'i Amerikalılarla görüşerek, teröristlerden arındırmanın yollarını arıyoruz" dedi.

İdlib konusunda Rusya ve İran'la birlikte çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, "İdlib'te yeni bir Halep faciası yaşanmaması için Ruslar ve İranlılarla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Sahada yer almayı sadece askeri faaliyetlerle sınırlı görmüyoruz. Bugün Türkiye kalkınma yardımlarında dünyada altıncı insani yardımlarda birinci sırada yer alan bir ülkedir" diye konuştu.

'AVRUPA'DA, AMERİKA'DA RÜZGAR ESSE NEZLE OLAN BİR TÜRKİYE VARDI'

"Türkiye güçlendikçe uğradığımız saldırıların çapı da büyüyor" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bundan çeyrek asır önce, Türkiye'yi 3-5 milyar dolarlık operasyonlarla ekonomik olarak çok derin krizlere sokabiliyorlardı. Bugün bu rakamın 10-20 katı büyüklüğünde operasyonlara maruz kalıyor, yine de beklendiği gibi ekonomik çöküş yaşamıyoruz ve Allah'ın izniyle de yaşamayacağız. Eskiden siyasi ve diplomatik olarak kolayca köşeye sıkıştırılabilen Avrupa'da, Amerika'da rüzgar esse nezle olan bir Türkiye vardı. Bugün neredeyse her gün aleyhinde açıklamalar yapılmasına rağmen, malum kredi derecelendirme kuruluşlarının o sanal verdikleri notlarla bize provokatif dereceler ilan etmelerine rağmen biz kendi yolunda kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye'de yaşıyoruz. Türkiye'yi parmaklarının ucunda oynattıkları devletçiklerle karıştıranlara bu ülkenin binlerce yıllık tarihini hatırlatmak zorunda kalıyoruz. Ülkemize kibirle yaklaşanlara karşı mücadele veriyoruz. Onların da tasfiye oldukları günleri inşallah göreceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız mübarek olsun." (ANKARA/DHA)