30 Ağustos törenlerle kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos'un 96. yıldönümü nedeniyle tüm illerde askeri ve sivil törenler düzenleniyor.

İstanbul'daki kutlamaların adresi Vatan Caddesi ve Taksim Meydanı oldu. Vatan Caddesi törenler nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Ankara'da ise Anıtkabir'e yoğun bir ziyaretçi akını oldu. Törenlerin merkezi de Anıtkabir oldu.

ERDOĞAN ANITKABİR'DE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve devlet erkânı da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajda ''Ülkemizin egemenliğine yönelik son zamanlarda artan tehdit, ihlal ve saldırılar bizi ideallerimizden ve hedeflerimizden asla alıkoyamayacaktır'' ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos dolayısıyla, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

Genelkurmay Başkanlığı da, Zafer Haftası dolayısıyla Atatürk ve Büyük Taarruz’un az bilinen fotoğraflarını paylaştı.

Fotoğraflar arasında Atatürk’ün Çay’da konuşlu 1’inci Ordu Karargâhı’nda askeri bandoyla karşılanması, Büyük Taarruz sabahı Kocatepe’de gözetleme yerine çıkışı ve İsmet İnönü de yer aldı.

AKAR: AMACIMIZ İNSANLARIN EVLERİNE DÖNMESİNİ SAĞLAMAK

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Devlet Şehitliği'ne ziyaret etti. Akar burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Akar Suriye konusu ile ilgili, "Amacımız, Astana sürecindeki belirlediğimiz esasların eksiksiz ve aksaksız uygulanmasını, oradaki insanların da rahat ve huzur içerisinde evlerine dönmelerini sağlamak." dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler 30 Ağustos