Diyarbakır'da HDP'li vekiller 1 Eylül için çalışıyor

Emek ve Demokrasi Platformu’nun, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Cumartesi günü düzenleyeceği miting için valiliğe yapılan başvuruya olumlu yanıt verildi. HDP ve DBP Diyarbakır il örgütleri, İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitingi için esnaf ziyareti gerçekleştirerek, broşür dağıttı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR -  1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikalardan oluşan Emek ve Demokrasi Platformu’nun Diyarbakır’da düzenleyeceği miting, İstasyon Meydanı’nda yapılacak.  'Çocuk ve gençlerin ölmemesi', 'tecride son verilmesi', 'hasta tutukluların bırakılması', 'ormanların yakılmaması' talepleri ile 'Barış hemen şimdi' şiarıyla yapılacak olan miting için Diyarbakır Valiliği’ne başvuru yapıldı. Valilik, başvuruya olumlu yanıt verdi.  Bu kapsamda, 1 Eylül Cumartesi günü saat 16.00 ila 21.00 arasında barış mitingi düzenlenecek.

MİLLETVEKİLLERİ BROŞÜR DAĞITTI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü de, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilecek miting için çıkardığı 4 günlük çalışma takvimi kapsamında bildiri dağıtımı yaptı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Naşide Toprak, HDP milletvekilleri Semra Güzel ve Selçuk Mızraklı,  “Barış tecrit edilemez” şiarıyla yapılacak mitinge çağrı yaptı. Bu kapsamda Kayapınar ilçesine bağlı  Diclekent ve Yeniyol Semt Pazarı’nda esnaflar ziyaret edildi. Yapılan esnaf ziyaretlerinde halkla sohbet eden vekiller barışa ve kardeşliğe vurgu yaparak, halkı alanlarda birlik olmaya çağırdı.

Milletvekilleri Dersim Dağ ve Saliha Aydeniz Bağlar ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirirken, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin ise Yenişehir ilçesinde halk ile bir araya gelerek, mitinge katılım çağrısı yaptı.

Mitingde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk’ün konuşma yapması bekleniyor.

Etiketler barış miting 1 eylül