Ahmet Şık'tan Soylu'ya yanıt: Naylon kahramanlara da bu ülke teslim olmadı

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eylemine getirilen yasağı savunarak, 'paçoz' ifadesini kullanan ve "Artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik" diyen İçişleri Bakanı Soylu'ya, Ahmet Şık'tan yanıt geldi: Dünü ile bugünü arasındaki uçurumu menfaatleriyle doldurmaya çalışan naylon kahramanlara da bu ülke teslim olmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltında kaybedilen evlatlarını arayan arayan Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta buluşmasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla getirilen yasak ve biber gazlı, plastik mermili saldırıya tepkiler sürüyor.

İnsan hakları kuruluşlarının 'utanç verici' olarak nitelendirdiği tutumu savunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bugün yaptığı açıklamada,  "700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup, hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar. Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçozlarına da teslim etmez" dedi.

Soylu'nun tepki çeken sözlerine ilk yanıt HDP Milletvekili Ahmet Şık'tan geldi. Ahmet Şık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Zalimlik ve savunuculuğunu yapmak konusunda tutarlı olup ilkeler söz konusu olduğunda dünü ile bugünü arasındaki uçurumu menfaatleriyle doldurmaya çalışan naylon kahramanlara da bu ülke teslim olmadı" dedi. (HABER MERKEZİ)