Dersim'de iki hafta süren yangına sadece gönüllüler müdahale etti

Dersim'de iki haftadır devam eden orman yangınları, gönüllülerin müdahalesiyle söndürülebildi. Baro Başkanı Barış Yıldırım, sadece gönüllülerin müdahale ettiği yangında milli parklar ve endemik türlerin zarar gördüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'in Aliboğazı bölgesinde başlayan ve kısa sürede yayılan orman yangını, bitki örtüsüne ve doğal yaşama büyük zarar gördü. Ekoloji mücadelesi yürüten 56 örgüt tarafından kurulan Ekoloji Birliği'nden verilen bilgiye göre devlet kurumları yangın süresince herhangi bir müdahalede bulunmadı. Bu tavrın anayasal suç olduğunu vurgulayan Ekoloji Birliği, yangının etkili olduğu bölgelerde köylerin boşaltılmak zorunda kalındığını bildirdi. Açıklamalarda ayrıca yangının birincil nedeninin bölgedeki askeri operasyonlar olduğu savunuldu.

Yangınla ilgili gelişmeleri aktaran Tunceli Barosu Başkanı Barış Yıldırım ise yangına sadece gönüllülerin müdahale ettiğini belirterek, "Yangınla birlikte 1800 bitki türü ile koruma altındaki canlıların bulunduğu milli park ve endemik türler zarar gördü. Orman Genel Müdürlüğü'nden yazılı olarak havadan müdahale talep ettik ancak yanıt alamadık. Bunun takibini yapacağız" dedi.

Yangını söndürmek için çabalayan ekipte yer alan Sanatçı Ferhat Tunç ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Büyük bir cesaret ve inatla alevlere karşı büyük bir savaş yürüttük ve sonunda kazanan Dersim oldu. Hepinizin yüreğinden öpüyorum. Yaşamak Direnmektir!” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Tunceli yangın