Vedat Aydın mezarı başında anıldı

Selçuk Mızraklı ve Remziye Tosun, Vedat Aydın’ı mezarı başında andı. Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın da "Halkların birlikte ve barış içinde yaşayacağı bir yönetim olması gerekiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'li milletvekilleri Selçuk Mızraklı ve Remziye Tosun, Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ı mezarı başında andı. Aydın’ın Mardinkapı Mezarlığı’ndaki mezarı başında bir araya gelen siyasetçiler, saygı duruşunun ardından dua okudu.

Gözaltına alındıktan sonra öldürülen Aydın’ın mezarı başında ailesinin de aralarında bulunduğu grup adına konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Camcı, Vedat Aydın’ın devletin gözü önünde kaybedildiğini belirterek, "Üzerinden çok sene geçti ama Vedat Aydın’ın bıraktığı etki, duruşuyla ve mücadelesiyle Kürtler üzerinde hâlâ devam ediyor. Demokrasi ruhu hâlâ devam eden Aydın, devrimci özelliği bize güç ve moral veriyor. Onun mücadelesi bizimle beraber devam edecektir" dedi.

Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın da Kurban Bayramı'nın bütün insanlığa barış getirmesini isteyerek, "Bir şekilde Kürtlerin ve Ortadoğu’daki halkların birlikte ve barış içinde yaşayacağı bir yönetim olması gerekiyor" dedi. (Kaynak: Evrensel)