Aydınlık gazetesi yayına ara verdi

Aydınlık, kağıt sıkıntısından yayınına 3 gün ara verdi. 25 Ağustos'a kadar bayide olmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydınlık gazetesi, Kurban Bayramı'nın birinci yani bugünkü (21 Ağustos 2018) sayısında okurlarına "artan maliyetler ve kağıt sıkıntısı sebebiyle yayınına üç gün ara vereceğini" açıkladı. Gazete 25 Ağustos'ta tekrar basılmaya başlanacak.

Gazetenin konuyla ilgili açıklamasında, "Artan maliyetler ve kağıt sıkıntısı sebebiyle yayınımıza üç gün zorunlu olarak ara veriyoruz. Dolar kuşatmasından okurlarımızın da desteğiyle güçlenerek çıkacağız. 25 Ağustos Cumartesi gününden itibaren daha güçlü bir aydınlık için şimdiden kolları sıvıyoruz!" ifadeleri yer aldı.

'İTHAL KAĞITLA MİLLİ BASIN OLMAZ!'

Gazetenin başyazısında da, artan doların kağıt fiyatlarını 3 kat artırdığı vurgulandı, "Kamu kurumları ise doların yazılı basını boğmasını kenardan izliyor" denildi. Yazıda, "Gazeteler kağıt fabrikası kuramaz. Bu görev kamunundur. Yazılı basına kağıt temininde kolaylık sağlanması hem kamu çıkarları ve güvenliğinin hem de basın özgürlüğünün şu anda en önemli koşuludur. Devlet kağıt tedarikine ve üretimine kayıtsız kalamaz. İthal kağıtla milli basın olmaz. Yerli ve milli siyasetler ithal kağıda yazılamaz!" denildi.