Kılıçdaroğlu'ndan 'kurşun'a af: Bağış yap!

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine kurşun fırlatan İrfan Cengiz'i bir şartla affetti: ÇYDD'ye 5 öğrencinin bir yıllık burs ücretini karşılayacak bağış yapacak...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2016’da katıldığı iki polisin cenazesinde kendisine kurşun fırlatan İrfan Cengiz adlı kişiyi 'şartlı' affetti. Kılıçdaroğlu, şikayetini geri çekmesi için Cengiz’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne 5 kız öğrencinin bir yıllık eğitim bursu tutarında bağış yapması şartını öne sürdü. Cengiz, bu kapsamda 11 bin TL’yi ÇYDD hesabına yatırdı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, şikayetlerini geri çekti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 8 Haziran 2016’da Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybeden polis memurları Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün Fatih Camii’ndeki cenaze törenlerine katıldı. Tören sırasında CHP’nin gönderdiği çelenk bir grup tarafından parçalandı. Cenaze namazının kılınmasının ardından İrfan Cengiz adlı kişi, ön saflarda bulunan Kılıçdaroğlu’na doğru elinde bulunan mermiyi fırlattı.

'ARALARINDA İRTİBAT YOK'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine soruşturma yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, şüpheliler arasında herhangi bir irtibat bulunmadığını, eylemin arkasında yasa dışı örgütler ve oluşumların bulunmadığını bildirdi. Bunun üzerine Terör Savcılığı, olayın 'basit tehdit' kapsamında kaldığını belirterek, dosyayı Uzlaştırma Bürosu’na gönderdi.

Savcılık, taraflara uzlaşıp uzlaşmayacaklarını sordu. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, konuyu CHP liderine taşıdı. Kılıçdaroğlu, 'Şüphelinin 5 üniversite öğrencisinin bir yıllık burs ücretini ÇYDD’ye yatırılması halinde' uzlaşmayı kabul edeceğini ve şikayetini geri çekeceğini bildirdi. Şüpheli Cengiz, bu teklifi kabul ederek ÇYDD’nin hesabına 11 bin TL bağış yaptı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, bunun üzerine uzlaşma kararını savcılığa bildirdi. Böylece konuya ilişkin dava açılmayacak. Avukat Çelik, 'Kılıçdaroğlu’nun fakir kız çocuklarının okuyabilmesi için, kendisine yönelik silah ve ölümle tehdit suçunu işleyeni bile, yatırttığı burslar karşılığı affettiğini' söyledi. (Kaynak: Cumhuriyet)