Bayburt Group 700 işçinin işine neden son verdi?

Bayburt Group, İBB'nin Ataköy-İkitelli metro hattında çalışan 700'e yakın işçiyi paralarını ödemeden neden işten çıkardı? İnşaat Yapı İşleri Sendikası Üyesi Ali Öztutan, firma yetkilileri ile bu konuyu konuştuklarını belirterek, "Sadece Bayburt Group'tan değil. Birçok yerden işçilerin işlerine son verildiğine dair duyumlar alıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayburt Group'un İBB'nin Ataköy-İkitelli metro hattında çalışan 700'e yakın işçiyi paralarını ödemeden işten çıkarmasının ardından İnşaat Yapı İşleri Sendikası ile şirket arasında görüşmeler yapıldı. İnşaat Yapı İşleri Sendikası Üyesi Ali Öztutan, “Firmanın genel yetkilileri, bize devletten alacaklarını alamadıklarını belirttiler. Bundan dolayı işçilere bir ödeme yapmayacaklarını söylediler” dedi.

'ZATEN BİR GERİLEME VARDI'

İşçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), Ataköy-İkitelli metro hattında Bayburt Group firmasına bağlı olarak çalışırken işlerine son verildiğini öğrendiler. Çoğu işçi maaşlarını bile alamazken yine birçoğu da tazminatlarından ve haklarından mahrum bırakıldı. Öztutan şunları söyledi: “İşçi arkadaşlarımız da henüz alacaklarının olduğunu, tazminatlarının olduğunu söylüyor. 700'e yakın işçi arkadaşımız parça parça işten çıkartıldı. Zaten inşaatta çalışan arkadaşlarımızın yemek, barınma koşullarında ve yevmiyelerinde ciddi bir gerileme vardı. Kriz derinleştikçe işçiye bir minibüs parası bile vermedikleri oldu.”

Bayburt Group 700 işçiyi işten çıkardıBayburt Group 700 işçiyi işten çıkardı

'BAŞKA DUYUMLAR DA ALIYORUZ...'

Firmanın devletten alacaklarını tahsis edemedikleri için böyle bir yola girdiklerini vurgulayan ve hukuki süreci başlattıklarını belirten Öztutan, “Burada kurban hep işçi oluyor” diyerek şöyle devam etti: "Türkiye'deki düzen patronların çıkarlarını koruyan bir düzen. Bugün kriz olduğunda fatura işçiye kesiliyor. Böylece ekonomik krizi atlatmaya çalışıyorlar. Sermaye düzeninin olduğu her yerde durum böyle. İşten çıkartmalar sadece Bayburt Group'ta olmuyor. Birçok yerden işçi arkadaşlarımızın işlerine son verildiğine dair duyumlar alıyoruz."

Gazeteci Çiğdem Toker'e 1.5 milyon TL'lik ikinci davaGazeteci Çiğdem Toker'e 1.5 milyon TL'lik ikinci dava