Erdoğan Ordu'da: Yıkılan köprü 1960'ta yapılmış

Erdoğan, sel felaketi yaşayan Ordu'da incelemelerde bulundu: Yıkılan köprü 1960 yılında yapılmış. Tesellimiz, 1 kardeşimizin dışında başka ölüm olmaması.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketi yaşanan Ordu'da açıklamalar yaptı. "Çok fazla ölüm haberi alabilirdik" diyen Erdoğan, selde yıkılan sekiz köprüden biri olan Cevizdere Köprüsü'nün 1960'da yapıldığını söyledi.

Erdoğan, "Yıkılan köprü 1960 yılında yapılmış. Tesellimiz, 1 kardeşimizin dışında başka ölüm olmaması. Çok fazla ölüm haberi alabilirdik" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

MODERN BİR KÖPRÜ DEĞİL: Karadeniz Sahil Yolu'ndaki bu köprü malum 1960'da yapılmış bir köprü. Modern bir köprü değil. Gelen sel altını oymak suretiyle takviyeleri çökertti ve köprü bu hale geldi. Bu noktada tesellimiz bir kardeşimizin ölümü dışında kayıp olmaması.

.

CEVİZDERE KÖPRÜSÜ'NÜ 3-4 AY İÇİNDE YAPACAĞIZ: Bu köprüleri süratle yeniden yapacağız. Temizleme çalışmaları belli bir noktaya gelmiş durumda. Henüz işimiz bitmedi.  Cevizdere Köprüsü'nü 3-4 ay içinde yapacağız.

BAKANIMA SÖYLÜYORUM... 60'ta yapılan şu köprünün ihalesini de bir an önce yapacağız. 7-8 küçük köprü var. Ulaştırma bakanlığımız yoğun çalışmayla ihale etmek suretiyle bunları da bitireceğiz. Süre olarak hedefimiz sayın bakanıma da söylüyorum 3-4 aya bitirmek.

TEDBİRLER ALINACAK: Devlet su işlerini de sokacağız. Tahkim biraz uzun sürebilir. Derede bir defa daha bunlara tabi olmayalım diye çalışma yapacak. Ünye'de yaşanan bu felaketi Rabbim'den niyazım odur ki bir daha görmek istemiyorum. Bundan aldığımız dersle diğer yerlerde de bu tür olayların yaşanmaması için müşterek çalışmalarla tedbirleri alacağız. Tüm Ordulu kardeşlerimizin başı sağ olsun. Hasar tespit çalışmaları valilikle birlikte sürdüreceğiz. Fındık konusunda kimsenin endişesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu hasarları karşılayacak güçtedir. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Erdoğan ordu köprü