Uğur Mumcu anıtının yanına trafo

Uğradığı suikast sonucu 1994 yılında yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu’nun Ankara Çankaya’daki evinin önünde bulunan anıtının yanına elektrik trafosu dikilmesi tepkilere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 24 Ocak 1993’te uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu’nun Çankaya’da evinin bulunduğu “Uğur Mumcu’nun Sokağı”nda yer alan anıtının yanına trafo dikildi.

Anıtın yanındaki trafoyu görenler sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarla bu duruma tepki gösterirken Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars da Twitter hesabından şu mesajı paylaştı, “Babamın öldürüldüğü yere bu yaptığınız saygısızlık! Bu trafo buradan kaldırılmadığı sürece her gün yazmaya kamuoyu oluşturmaya devam edeceğiz!”

Anıtın bulunduğu Uğur Mumcu Parkının yanında yer alan ve Büyükesat Mahallesinin tüm elektrik ihtiyacını karşılayan Büyükesat İndirici Merkezi’nin acil olarak yıkılması gerektiğini, semte elektrik verebilmek için kurulan geçici istasyonu, yıkımı süren bina ile anıtın arasındaki boş alana kurduklarını söyleyen firma yetkilisi, eylül ayı sonunda istasyonun kaldırılacağını belirtti.

Geçici trafonun yanında, “Büyükesat İM yenileme projesi kapsamında yerleştirilen geçici mobil trafo köşküdür. Eylül ayının sonuna kadar kaldırılacaktır” yazan bez afiş asılı. Büyükesat İndirici Merkezi’nin eski olan binası için acil yıkım kararı alındığı bilgisinin kendilerine iletildiğini söyleyen Çankaya Belediyesi yetkilileri de Başkent Elektrik’in geçici trafoyu eylül ayı sonunda kaldırma sözü verdiği bilgisini doğruladılar. Durum böyle olsa da vatandaşlar, “Geçici trafo için anıtın yanı başı yerine başka bir yer seçilmeliydi. Yaptıkları, anıta saygısızlıktır ” diyorlar.

Etiketler anıt trafo Uğur Mumcu