Bakan Kumlu: İmar affına başvuru 3 milyon 780 bin

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kumlu Ordu'daki sel felaketini değerlendirdi. Kumlu ayrıca imar affına 3 milyon 780 bin vatandaşın başvurduğunu açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kumlu Ordu'daki sel baskınının ardından açıklama yaptı. Kumlu "Ordu'da ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor" dedi. Kurum ayrıca '100 Günlük İcraat Programı Basın Buluşması'nda konuştu. Kurum, "Birinci eylemimimiz 42 kilometre uzunluğunda Kanal İstanbul projesi. Kanalın her iki tarafında yatay mimarinin hakim olduğu 4 katı geçmeyen içinde fuar, üniversite alanlarının sosyal donatı anlamında aklınıza gelen ne varsa bunlarında içinde barındırıldığı modern iki şehir kurma arzusundayız" dedi. Bakan Kurum, imar barışına şu ana dek 3 milyon 780 bin kişinin başvurduğunu açıkladı.

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

KANAL İSTANBUL PROJESİ: Birinci eylemimimiz 42 kilometre uzunluğunda Kanal İstanbul projesi. Kanalın her iki tarafında yatay mimarinin hakim olduğu 4 katı geçmeyen içinde fuar, üniversite alanlarının, sosyal donatı anlamında aklınıza gelen ne varsa bunlarında içinde barındırıldığı modern iki şehir kurma arzusundayız. Örnek şehircilik diyeceğimiz inşallah bir şehircilik anlayışıyla bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağız. Cumhurbaşkanımız büyük bir vizyon çizdi tüm şehirlerimizde millet bahçesi yapma yolunda karar aldık. Bizim de 100 günlük eylem çerçevesinde 18 ilimizde 33 millet bahçesi yapıyoruz. 22 tane millet bahçesini projelendiriyoruz.

MİLLET BAHÇESİ: Tüm şehirlerimize Millet Bahçesi yapma kararı alındı. 18 ilimizde 33 millet bahçesi yapıyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışıyla ilgili de bilgi vererek şu ana dek 3 milyon 780 bin vatandaşın başvurduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sel felaketinin yaşandığı Ordu'da açıklama yaptı.

CAN KAYBI YOK: Bir can kaybı olmadı. Hasarın boyutu alt seviyelerde. Devletin tüm birimleri iş başında. 66 konut, 264 iş yeri ve 60 araç zarar gördü. Mağdur olan herhangi bir vatandaşımız bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanımız yakınen takip ediyor. İklim değişiyor, Türkiye de bu payı alıyor. Dere yataklarına konut ve işyeri yapımıyla alakalı bundan sonra çok daha hassas olmamız gereken bir döneme giriyoruz. Afet olduktan sonra değil olmadan tedbirleri almak zorundayız.