Yaşar Tüzün: 15 milyon kişinin iradesini 15 kişi belirleyemez

CHP'li Yaşar Tüzün: Seçilmiş kurultay delegelerinin yüzde 60'ı değişim istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'deki kurultay çağrı grubu üyelerinden Yaşar Tüzün açıklama süreçle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Tüzün, "1030 doğal delegenin 630'u kurultay için imza attı. 15 milyon kişinin iradesini 15 kişi belirleyemez" dedi.

"Yerel seçim öncesi MYK değişiyorsa kurultay da yapılabilir" diyen Tüzün, "Seçilmiş delegelerimizi, doğal delegelerimizi çıkardığımızda 1030 seçilmiş delegemiz vardır. 630 tanesi bizzat notere gidip bu beyannameyi imzalamışsa geriye 400 kişi kalmıştır. Bu ne demektir? CHP'nin örgütü, CHP'nin tabanı, CHP'nin seçilmiş kurultay delegesinin yüzde 60'ı değişim istemektedir ve kurultay istemektedir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama beklediğini dile getiren Tüzün "Bugüne kadar yetkili arkadaşlarımız ve yönetici arkadaşlarımızın beyanı geçerli olabilir. 630 delege arkadaşımızın bu beyanı imzaladıktan sonra, 570'i geçemezsiniz, 470'i geçemezsiniz açıklamalarını ciddi bulmadığımızı ifade ediyoruz" dedi. Tüzün ve arkadaşları bu açıklamalarını genel merkeze de dilekçe ile gönderdiler ve kurultayın toplanmasını istediler.

Yaşar Tüzün: Bu kurultay ya olacak, ya olacakYaşar Tüzün: Bu kurultay ya olacak, ya olacak

Etiketler CHP kurultay imza