Hakimlik, eylemcilerin meydana yaklaşmasını yasakladı

KHK'yle ihraç edildikleri için eylem yapan Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Sulh Ceza Hakimliği, kamu davası açılana kadar, Polat ve Tanrıverdi’nin eylemin yapıldığı Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na 200 metreden fazla yaklaşmasını yasakladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile ihraç edildikten sonra İstanbul'daki Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yapan Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi gözaltına alındı. Bakırköy 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, Polat ve Tanrıverdi’nin meydana 200 metreden fazla yaklaşmasını yasakladı. Avukat Ferdi Yamar, kararı "skandal" olarak nitelendirdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda, KHK ile ihraç edildikleri için eylem yapan Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi dün gözaltına alındı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Polat ve Tanrıverdi, sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi’ne götürüldü.

Savcılık, Polat ve Tanrıverdi'yi "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma” iddiasıyla, tutuklamaya talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Bakırköy 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, Polat ve Tanrıverdi’yi adli kontrol kararıyla serbest bıraktı. Hakimlik, Polat ve Tanrıverdi için CMK’nin 109/3-L maddesi gereğince hakkında kamu davası açılıp savunması alınıncaya kadar, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na 200 metreden fazla yaklaşmasını yasakladı.

Avukat Ferdi Yamar, kararı skandal olarak değerlendirdi. Yamar, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaya dönük bir karardır. Sözde OHAL’in kaldırıldığı söyleniyor ama bireylerin özgürlüklerine, yaşamlarına müdahale eden bir karardır” dedi.