Tapu beklerken evleri yıkıldı!

Farabi Sokak’ta yaşayan mahalleliler ‘dere yatağı’ denilerek evlerinin yıkılmasına direniyor. Mahalleli, “Tapumuzu istedik. Tapu beklerken perşembe günü evlerimiz başımıza yıkıldı” diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’un Çekmeköy İlçesi Merkez Mahallesi’ndeki Farabi Sokak’ta “dere bandı” gerekçe gösterilerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkımına karar verilen 11 gecekondunun 3’ü Nisan’da, 3’ü de geçtiğimiz Perşembe günü yıkıldı.

İleri Haber'den Tugay Candan'ın haberine göre, Aralık ayında kendilerine İBB’den bir yıkım kararı ulaştırıldığını anlatan mahalleliler, yıkım gerekçesi olarak ise evlerinin dere bandında olduğu ve taşkın, göçük gibi olayların yaşanması halinde tehlike altında olabileceklerinin gösterildiğini belirttiler. Yıkım kararına itiraz için avukat tuttuklarını anlatan mahalleliler, AK Partili Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’la görüştüklerini, Poyraz’ın durumun kendisiyle ilgili olmadığını, İBB ile İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) başvurmalarını söylediğini anlattılar. Sonrasında İSKİ’ye başvuran yurttaşlar, uydu görüntülerinden evlerinin dere bandında olduğuna inandırılmaya çalışıldı.

‘YIKIM DURDURMA KARARININ ÇIKTIĞI GÜN EVLER YIKILDI’

“35 yıldır buradayız. Ne bir taşkın, ne de sel gördük” diyen Naciye Duman, evlerinin yasal olarak 10 metre olan dere bandında yer almadığını söyledi. Avukatları aracılığıyla “yıkım iptal” davası açtıklarını ifade eden Duman, Nisan’da mahkemenin ‘yıkımı durdurma’ kararı aldığı gün, sokaktaki 3 evin yıkıldığını belirtti.

‘TAPU BEKLERKEN EVLERİMİZ BAŞIMIZA YIKILDI’

Seçim öncesi yürürlüğe giren ‘imar barışı’ için başvurduklarını ve tapu beklediklerini söyleyen Duman, “Tapumuzu istedik. Tapu beklerken perşembe günü evlerimiz başımıza yıkıldı” dedi. Duman, mahallenin girişindeki yeni konutları göstererek, “Madem ben dere bandına giriyorsam, onlar neden girmiyorlar? Onlar güzel evler yapsın diye neden olan fukaraya oluyor? diye sordu.

Duman, şöyle devam etti; “Tek istedikleri keşif gelmeden burayı yerle bir etmekti. Bizim bir şey talep etmemizi engellemek istediler. Mahkeme keşif kararı vermeden evlerimiz yıkıldı. Biz keşif kararı bekliyorduk. O kararın bizi haklı çıkaracağından korktular.”

Etiketler mahalle tapu