'Cerattepe için 19 Ağustos'ta Artvin'e!'

Cengiz Holding'in, Cerrattepe’de madencilik faaliyeti yürütebileceği yönündeki yargı kararını tam bir yıl önce 708 kişiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan Yeşil Artvin Derneği, “Hukuki süreç bitmedi, mücadelemiz sürüyor!” dedi. Derneğin de içinde yer aldığı Artvin Çevre Platformu, 19 Ağustos’ta Kafkasör’de “Cerrattepe için Artvin Buluşması”nı gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cengiz Holding'in, Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkisinde madencilik faaliyeti yürütebileceği yönündeki yargı kararına yapılan itiraz Anayasa Mahkemesi’nde beklerken, Artvin Çevre Platformu tüm Artvinlilere Kafkasör Yaylası'nda buluşma çağrısı yaptı.

Adını Cerrattepe Mücadelesiyle duyuran Yeşil Artvin Derneği’nin de içinde yer aldığı Artvin Çevre Platformu, tüm Artvinlileri 19 Ağustos’ta yapılacak “Cerrattepe için Artvin Buluşması”na çağırdı.

Yeşil Artvin Derneği, bundan tam bir yıl önce 708 kişiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak Cerrattepe’de madencilik faaliyetine izin veren yargı kararanın iptalini talep etmişti. “Hukuki süreç bitmedi, mücadelemiz sürüyor!” diyen Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, “Cerrattepe için Artvin Buluşması”nı GazeteDuvar’a şu sözlerle anlattı:

.

'ŞİRKET, OHAL VE VALİLİK YASAĞINI FIRSAT BİLİP CERRATTEPE’DE ÇALIŞTI'

"Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya’da görüşmüştük ve bize dava bitene kadar hiçbir şey yapılmayacak diye söz vermişti. Dava hâlâ Anayasa Mahkemesi'nde; yani hukuki süreç bitmiş değil. Ancak iki yıl süren OHAL’i ve bu süre zarfında örneği görülmemiş şekilde Artvin Valiliği'nin bugüne kadar süren eylem yasağını fırsat bilen şirket Cerrattepe’de çalışmalara başladı. Onca mücadeleye rağmen çevreyi kirlettiler, kirletmeye devam ediyorlar. Valilik yasağının sadece şirketin oraya çıkmasını sağlamak için konulduğunu biliyoruz çünkü Artvin’de hiçbir terör olayı yaşanmamasına rağmen Valiliğin toplantı, gösteri, yürüyüş yasağı bunca zamandır devam etti.

'BU MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

"Hukuki süreç bitmedi, mücadelemiz sürüyor. Biz bu mücadeleden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçersek yaşamımızdan da vazgeçmiş oluruz. Önceki hukuki kazanımlarımız, kazandığımız davalar hiçe sayıldı. ÇED olumlu raporu mahkemece iptal edildi. Bunun üzerine Çevre ve Orman Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında yeni bir ÇED raporu hazırlatıldı. Ardından mahkemedeki hâkimlerin değiştirildi ve bu karar alındı. Anayasa Mahkemesi başvurularımızı henüz görüşmedi ama hukuki süreç bitmedi.

‘TÜM DOSTLARIMIZI ARTVİN’E BEKLİYORUZ’

"Bu buluşmayı uzun zamandır planlıyorduk ama ülkenin gündemi malum, araya seçim girdi ve Artvin STK’larının önerisiyle böyle bir program hazırladık. 19 Ağustos’ta tüm Artvinlileri, bayram sebebiyle memlekete gelecek dostlarımızı bu buluşmaya bekliyoruz. Kafkasör Yaylası'nda Cerrattepe mücadelesinde yer alan akademisyenlerle, STK’larla, vatandaşlarımızla buluşacağız."