'Gar katliamında kaç kişinin gazdan öldüğü tespit edilmedi'

10 Ekim Ankara Gar katliamının karar duruşması tamamlandı. Sanıklara toplam 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken aileler kararı yeterli bulmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Gar Katliamı davasında karar çıktı. 103 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yararlandığı katliam davasında sanıklar toplamda 10 bin 557'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkemeden çıkan kararı yetersiz bulan, patlamada yaşamını yitiren 44 yaşındaki Aycan Kaya'nın ağabeyi Halit Ergin, saldırıyla ilişkisi bulunanların yanı sıra güvenlik önlemlerini almayanlar ve siyasi sorumluluğu olanların da yargılanması gerektiğini söyledi.

'SALDIRIYA UĞRAMIŞ İNSANLARA GAZ SIKAN YARGILANMAYACAK MI?'

Ergin, davanın ilk duruşmasından bu yana adil bir yargılanma yapılmadığını söyledi. Katillerin ilk günden bu yana belli olduğunu ifade eden Ergin, "Barışa karşı olan herkesin bu davada yargılanması gerekirdi. Barışa karşı olanlar esas katilledir" diye konuştu. Kardeşinin ölümü ile 3 çocuğunun annesiz kaldığına ve birçok insanın evlatlarından veya ailelerinden koparıldığını vurgulayan Ergin, "Bu saldırı ile birlikte aileler param parça edildi. Tüm topluma korku salındı. Ama tüm bunlara rağmen insanlar barış istemekten vazgeçmedi. Kardeşimin savunduğu barışı ben sürdürüyorum. Ve her aile de bu barış mücadelesini sürdürüyor. Bu barışa kim engel oldu. Orada güvenlik zafiyetini oluşturan da barışa darbe vurdu saldırı sonrası gazı sıkan da, emri veren de yargılanması gerekmez miydi? Cenazemizi aldığımızda kardeşimin üzeri gaz kokuyordu. Birçok cenazesinin üzerinde gaz kokusu vardı. Kaç kişi gazdan öldü bunlar tespit edilemedi. Saldırıya uğramış insanlara gaz sıkan yargılanmayacak mı?" diye konuştu.

'MÜCADELE SÜRECEKTİR'

Ezberletilmiş ifadeler doğrultusunda savunma yapıldığının açıkça ortada olduğunu ifade eden Ergin, "Ortaya çıkan sonuca şaşırmıyoruz. Hukuki mücadele elbette sürecektir. Bunların yanı sıra saldırı sonrası söylemler veya öncesine bakıldığında siyasi sorumlular da yargılanması gerekmez mi? IŞİD'e 'yaramaz çocuklar' diyenler sorumlu değil midir?" dedi. (Kaynak:MA)

Etiketler Ankara katliam Gar