İnce: Gelecek seçimde daha hazırlıklı olacağız

Ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiğini söyleyen Muharrem İnce ABD'nin yaptırımlarını hatırlatarak 'kötü yönetim'e vurgu yaptı. İnce, "16 yıllık bir yönetim tecrübesinden sonra bile, ilk 100 günlük eylem planının henüz açıklanamamış olması, yapılması gerekenler konusunda zihinsel bir hazırlığın olmadığını göstermektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Muharrem İnce gündeme dair açıklamalarda bulundu. 'Ekonomik göstergelerin başarılı olmadığını dile getiren İnce "Milletimiz katlanılamaz bir ekonomik sıkıntının içine sokulmuştur" dedi.

ABD'nin yaptırımlarını hatırlatan İnce 'ekonomik sıkıntıların üzerine yeni ve önemli diplomatik sıkıntılar eklenmiştir' diyerek  "Birbirini tetikleyen sorunlarla baş etme becerisinden çok uzak olan 'kötü yönetim' her alanda artarak devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

TOPARLANMA ŞART: Bu durum karşısında, özellikle iktidar dışında kalan muhalefetin, sivil toplum örgütlerinin ve akademik kurumların kendilerini en kısa zamanda toparlamaları şarttır.  Kötü yönetimin memleketi tam bir felakete sürüklemesini engellemek için, ülkede yaşayan herkesin, kendi varoluşlarını ve geleceklerini tehdit eden bu gidişe karşı çıkma olgunluğunu göstermeleri gerekmektedir.

EYLEM PLANI HALA AÇIKLANMADI: Yeniden iktidara oturanlar, seçimden sonra yaklaşık 40 gün geçmesine rağmen, ilk 100 günlük eylem planlarını dahi bugün açıklayacaklarını ifade etmektedirler. 16 yıllık bir yönetim tecrübesinden sonra bile, ilk 100 günlük eylem planının henüz açıklanamamış olması, yapılması gerekenler konusunda zihinsel bir hazırlığın olmadığını göstermektedir. Son bir ay, yeniden gelen yönetimin ilgili ilgisiz her kesten öneri beklemesiyle ve yardım ummasıyla geçirilmiştir.

GELİŞMELERİN TAKİPÇİSİYİZ: Ben ve arkadaşlarım, bütün gelişmeleri dikkatle takip etmekteyiz. Gerektiğinde yapıcı eleştirilerimizi herkesle paylaşarak ve kötü gidişten kurtulmanın çarelerini geliştirerek, önümüzdeki seçimde milletimizin önüne daha da hazırlıklı bir şekilde çıkacağımızın bilinmesini arzu etmekteyim. (HABER MERKEZİ)