10 Ekim Katliamı davasında son sözler alındı!

DUVAR - 103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim katliamı davasında karar günü. Sanıkların son sözlerinin alındığı celseye mahkeme heyeti 17.00’a kadar ara verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 10 Ekim Ankara Gar katliamı davasında dün verilmesi beklenen karar sanıkların mütalaaya karşı ifadelerinin tamamlanmaması nedeniyle bugüne ertelendi. 103 kişinin hayatını kaybettiği katliamın davasında sanıkların son beyanları dinlendi.

DENİZ VE MAHİR’DEN ÖRNEK VERDİ!

Sincan Cezainfaz Kurumu içerisindeki duruşma salonunda görülen 10’uncu grup duruşmasının son gününde sanıklar son savunmalarını verdi. Karar günü, kalan sanıklar Hakan Şahin ve Yakup Şahin’in savunmalarıyla başladı. Daha sonra sanıklar Abdülmuttalip Demir, Abdülhamit Boz, Hüseyin Tunç, Hakan Şahin ve Yakup Şahin’in avukatı Orhan Şahin müvekkilleri hakkında savunma yaptı. Avukat Şahin’in “Ülkede birçok kişiye hata yapıldı. Mahir Çayan, Deniz Gezmiş’e hata yapıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şiir okudu diye mahkum edilerek haksızlık yapıldı. Yargılamada haksızlık yapılması muhtemel” demesi üzerine salondaki mağdur aileleri “(Deniz ve Mahir için) Onları ağzına alma” diye bağırdı.

KARAOĞLU’NUN KONUMU

Avukat Şahin’in müvekkilleri hakkındaki savunmasının ardından mağdur ailelerin avukatı Eylem Sarıoğlu söz aldı. Sarıoğlu, duruşmanın üçüncü gününde Sanık Yakup Karaoğlu ve Esin Altıntuğ, arasındaki tartışmadan sonra sanık Karaoğlu’nun örgüt üyeliğinden değil yöneticiliğinden ceza almaları yönündeki taleplerini hatırlattı. Sarıoğlu, savcının mütalaasında 'silahlı terör örgütü üyeliği'nden ceza istediği Karaoğlu’nun konumunun değiştiğini ekledi. Sanık Esin Altıntuğ, Yakup Karaoğlu ile ilgili “Eşim Hali’in firar ettiği gece Yakup’un onu kaçırdığını söyledi. Zorla evimizde ders yaptırdı misafir getirtti. Yabancı misafirleri gelirdi. Benim evime de getirtmek istedi ama müsaade etmedim. Hiçbir şey yapmamış gibi şimdi yalan söylüyor burada” demişti.

‘ANAYASAL DÜZENİ BOZACAK ADAM DEĞİLİM’

Mahkeme Başkanı Selfet Giray sanıklardan son sözlerini sordu. Sanık Resul Demir, son savunmasını tekrarladığını ifade ederek, “Ben Anayasal düzeni bozacak adam değilim” diye ekledi. Sanık Mehmedin Baraç, mağdur avukatlarının kendisini Bingöl’de Islah- Der ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyleyerek, “Ancak Islah- Der yönündeki Bingöl 2. Ağırceza Mahkemesi’ndeki dava karar bağlandı. Benim dernek içerisinde benim bağlantım olduğuna dair beyanda bulunulmadı. Benim ilişkim olduğuna dair de beyan olmadı” dedi.

Baraç, kendisi hakkında kesin kanıt gösterilmeden suçlama yapıldığını ifade ederek, “Müşteki avukatlarının gerçekten adalet istediğine inanmıyorum” diye ekledi. Baraç, 1,5 yıl önce hakkında talep edilen adli tıp raporunun halen mahkemeye getirilmediğini de hatırlattı: “1,5 yılda adli tıp raporunun gelmemesi cezaevinde sağlık konusunda nasıl sekteye uğradığımın gösterir.”

KÜRT’ÜM SAVUNMASI!

Sanık Suphi Alpfidan, Türkiye’nin en büyük davasında, en büyük mahkeme salonunda yargılanacağının aklının ucundan geçmeyeceğini söyleyerek, “Kürt’üm. (Yunus Durmaz hakkında) Bu kadar Kürt düşmanı adamın benimle ilişkilendirileceği aklımın ucundan geçmezdi” diye konuştu.

‘ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR’E SIRTINIZI DÖNÜP OTURUYORSUNUZ’

Sanık Yakup Karaoğlu, “Siyasal İslamın temsilcisi olarak gördüğüm AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temsilci olarak bizi görüp, bize baskı uygulanmasını anlayacağınızı umuyorum” dedi. Karaoğlu, Mahkeme Başkanı Giray’a seslenerek, “Sizden ricam bizi burada iş olarak görmeyin. Birçok insan burada bu iş bitsinde gidip uyuyayım, yemek yiyeyim diye düşünüyorlar. Bize kazıyorlar. Sizden rica ediyorum karar vermeden önce vicdanlı düşünün. Arkanızda ‘Adalet mülkün temeli’ yazıyor. Sürekli sırtınızı dönüp oturuyorsunuz. Belki unutmuşsunuzdur” ifadelerin kullandı.

ANTEP EMİRİNİN EŞİ 4 YIL 2 AY CEZA ALMIŞ

Sanık Esin Altıntuğ, mahkemeye geldiğinden beri yardımcı olmaya çalıştığını ifade ederek, “Halil İbrahim Durgun’un (Bombacıları Ankara’ya taşıyan kişi) 13 Kasım gecesi yanına gittiğim için pişmanım. Kendisi geberdi gitti. Lekesi benim ve evlatlarımın üzerine kaldı. Yaptığı hiçbir işten haberim yoktu. Yunus Durmaz’ın (IŞİD’in Gaziantep emiri) eşi olaydan sonra 5 ay boyunca kaçtı. Yakalandı 4 yıl 2 ay ceza aldı. Ben yaptıklarım için pişmanım. Beraatımı istiyorum” dedi.

KARAR 17.00’DE AÇIKLANACAK

Gar katliamı davasında sanıkların son sözlerinin ardından mahkeme heyeti kararını açıklamak için ara verdi. Sanıklar hakkındaki karar saat 17.00’de açıklanacak.