USB'deki dört Kürtçe şarkıya dava!

Kıbrıs'ta USB belleğinde Türkiye'den gelen bir akrabasının yüklediği dört Kürtçe şarkı 'sakıncalı' bulunarak gözaltına alınan bir kişi mahkemelik oldu.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞE - Bir USB belleğe yüklenen dört Kürtçe şarkı KKTC’nin Mağusa ilçesinde bir kişinin mahkemelik olmasına yol açtı! Dinlediği şarkılar nedeniyle, “örgüt propagandası” şüphesi ile gözaltına alınan Mehmet K. için kimliğine ve seyahat belgelerine el konularak KKTC’den çıkış yasağı getirildi.

54 ŞARKININ 4'Ü 'SAKINCALI'...

Kıbrıs Türk basınına yansıyan habere göre Mağusa’da polise yapılan ihbar üzerine evinde ve aracında yapılan arama sonucunda aracında 'PKK temalı şarkıların yer aldığı USB bellek bulunduğu' gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı. Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, “Yasa dışı cemiyete ait propaganda nitelikli yayın bulundurmak” suçlaması yöneltilen ve USB’nin kendisine ait olduğunu, Türkiye’den gelen bir akrabasının bu şarkıları yüklediğini belirterek, "Müzik evrenseldir. Bu yüzden dinliyorum” diyen sanığın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesine karar verildi. Tutuksuz yargılanma ise devam edecek.

'Haber Kıbrıs' isimli internet sitesinin haberine göre, polis incelemesinde USB bellekteki 54 şarkının dördü 'sakıncalı' bulundu.

Etiketler Kıbrıs kktc Kürtçe