Rahip Brunson'ın ev hapsine yapılan itiraz reddedildi

ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ev hapsine yapılan itirazlar, iki mahkeme tarafından reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de yargılanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın ev hapsine ve yurt dışı çıkış yasağına yapılan itirazlar, İzmir 2'nci ve 3'üncü ağır ceza mahkemeleri tarafından reddedildi.

İzmir'deki Diriliş Kilisesi'nin Pastörü Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, av hapsi kararına itiraz etti. Halavurt, Brunson'ın sağlık durumu, kişi hak ve özgürlüklerinin ihlali, tüm delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması gerekçeleriyle ev hapsinin ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi itirazı reddetti. Brunson'a yöneltilen suçlamalardaki kuvvetli suç şüphesinin nedenlerinin değişmediği belirtilen kararda, "Sanık müdafinin maslahata uygun düşmeyen adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması veya değiştirilmesi yolundaki taleplerinin reddine karar vermek gerekmiştir" denildi.

Bunun üzerine bir üst mahkeme olan İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'de itirazı reddetti. (HABER MERKEZİ)