Azınlık temsilcilerinden açıklama: İnancımızı özgürce yaşıyoruz

Azınlık cemaatleri temsilcileri ortak açıklama yaptı. Bildiride, farklı dinler üzerinde baskı olduğu yönündeki açıklamalara tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azınlık cemaatlerinin temsilcileri, baskı gördüklerine dair haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "Özgürce yaşamakta ve geleneklerimize göre ibadetlerimizi özgürce yerine getirmekteyiz. Baskı olduğunu iddia eden ve/veya ima eden beyanlar tamamen asılsızdır ve maksadını aşmaktadır" denildi.

Azınlık temsilcilerinin temsilcileri, ortak yazılı açıklama yaptı. Azınlıkların dini inançları konusunda baskı gördüğü yönündeki açıklama ve haberlere tepki gösterilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde asırlardan beri yerleşik farklı din ve inanç mensubu kadim toplumların dini temsilcileri ve vakıf yöneticileri olarak inancımızı özgürce yaşamakta ve geleneklerimize göre ibadetlerimizi özgürce yerine getirmekteyiz. Baskı olduğunu iddia eden ve/veya ima eden beyanlar tamamen asılsızdır ve maksadını aşmaktadır."

Daha önce yaşanan sıkıntıların çözüldüğü belirtilen açıklamada, "Geliştirilmesini arzu ettiğimiz konular hakkında ise karşılıklı iyi niyet ve çözüm iradesi ile devletimiz kurumları ile devamlı istişare etmekteyiz" denildi.

Açıklamaya Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva ve Süryani Kadim Cemaati Patrik Vekili Mor Filüksinos Yusuf Çetin'in aralarında bulunduğu çok sayıda isim imza attı. (HABER MERKEZİ)