HDP'li vekile yurt dışına çıkış engeli

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Filistin için Adalet ve Uluslararası Arap Forumu’na katılmak için Beyrut’a gitmek isterken Atatürk Havalimanı'nda pasaportunun iptal edildiğini öğrendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Lübnan'da düzenlenen 'Filistin İçin Adalet ve Uluslararası Arap Forumu'na davet edildiklerini söyledi. 29-30 Temmuz’da başkent Beyrut’ta düzenlenen foruma giderken pasaportunun iptal olduğunu söyleyen Hatimoğulları, "Atatürk Hava Limanı’nda pasaport işlemleri yapıldığı sırada pasaportumun iptal edildiği bilgisi verilerek yurtdışına çıkışım engellendi" dedi.

Pasaportuna Şubat 2017’de yurtdışına çıkarken el konulduğunu, yaptığı başvuru sonucu Hatay Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosu’nun 4 Nisan 2018 tarihli tebligatıyla kendisine iade edildiğini anlatan Hatimoğulları, "Pasaport iadesi gerçekleşmiş olmasına ve yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen yetkililerin 'sisteme girmemiş olabilir' açıklaması; zaten hantal ve keyfi bir yapıya sahip olan devletin kurumsal işleyişinin OHAL sürecinde daha da hukuksuz ve keyfi bir hal aldığının göstergesidir" dedi. (DUVAR)