Dışişleri Sözcüsü Aksoy, Brunson iddiasını yalanladı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, rahip Brunson'a karşılık İsrail'in Ebru Özkan’ı serbest bıraktığı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Aksoy, iddiayı "asılsız ve gerçek dışı" olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'de yargılanan rahip Brunson'la ilgili, ABD'ye takasa görüşmeleri yapıldığı iddiasını yalandı. Aksoy, "Ebru Özkan’ın İsrail’deki tutukluluk haline son verildiğine ilişkin iddialar kesinlikle asılsız ve gerçek dışıdır" dedi.

ABD'de yayın yapan Washington Post gazetesinin haberinde, Türkiye'de tutuklu olarak yargılanan rahip Andrew Craig Brunson'un serbest bırakılması karşılığında, İsrail'de tutuklanan Ebru Özkan'ın serbest bırakıldığı iddia edildi.

Basın toplantısında konunu sorulduğu Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, iddiayı "asılsız ve gerçek dışı" olarak nitelendirdi. Aksoy, şu yanıtı verdi:

"Rahip Brunson’ın serbest bırakılması karşılığında Ebru Özkan’ın İsrail’deki tutukluluk haline son verildiğine ilişkin iddialar kesinlikle asılsız ve gerçek dışıdır. Bilindiği gibi, Ebru Özkan hakkında 9 Temmuz'da İsrail’deki duruşmada şartlı tahliye kararı verilmiştir. Adı geçen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış ve ülkemize dönmüştür." (HABER MERKEZİ)

Washington Post: Erdoğan sözünü tutmadı, Trump çok öfkeliWashington Post: Erdoğan sözünü tutmadı, Trump çok öfkeli

Brunson krizinde İsrail'le takas iddiası!Brunson krizinde İsrail'le takas iddiası!