İstanbul'da araçlar altgeçitte mahsur kaldı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış metro ve tramvay seferlerini etkiledi. Topkapı'da altgeçitte araçlar mahsur kalırken, İkitelli'de kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir TIR kaza yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında, saat 15.44 itibariyle Bayrampaşa-Yenikapı durakları arası seferler yoğun yağış sebebiyle durdu. 

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada "Yoğun hava yağışı nedeniyle Tramvay Hatlarımızda ve M1 Havalimanı-Yenikapı Hattımızda seferlerde gecikmeler yaşanmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi.

SEFERLER KADEMELİ OLARAK BAŞLADI

Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve Yenikapı-Kirazlı hattında Bayrampaşa istasyonunda su baskınları yaşandı. Ekiplerin tahliye çalışmalarından sonra seferler Emniyet/Fatih-Havalimanı arasında seferler başladı. Yenikapı ve Aksaray Metro istasyonları ise hala ulaşıma kapalı. İki istasyonda da yoğunluk gözlenirken, yolcular İETT otobüslerine yönlendiriliyor.

Yaşananlara tepki gösteren Seydi Ak isimli bir yolcu, "Bizim alt yapımız bu kadar düzgün. Büyükşehir burası birde, metropol şehir yani. Ben şuradan otogara gidemiyorsam bir şey diyemiyorum. 1 saatten fazla oldu halen bekliyorum. Yağmur yağıyor diye alt yapı kapanıyorsa, büyükşehirliğin ne önemi var" dedi.

Topkapı'da alt geçitteki su baskını nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken, bir taksi tamamen su altında kaldı. Mahsur kalan araçları kurtarmak için itfaiye çalışma başlattı. Kepçelerle rögar kapakları açılırken suyun tahliyesi yapıldı. Mahsur kalan araçlar daha sonra su birikintisinden çıkarıldı.

Aracı su altında kalan taksi şoförü Hasan Zeren, "4 yolcum vardı. Acil hastaneye götürecektim. 3 dakika sürdü yağmur. Öndeki araçlar durunca kaçamadım. Önce yolcularımı kurtardım, sonra kendim çıktım" dedi.

İKİTELLİ'DE TIR KAZA YAPTI

İkitelli Olimpiyat Parkı yolunda, bir TIR sürücüsü yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti ve yoldan çıktı. Bir süre sürüklenen TIR, yol kenarındaki refüje oturarak, yan yattı.

TIR sürücüsü kazayı yara almadan atlatırken, kazayı görenler polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kaza yapan TIR'dan sızan akaryakıt yola boşalırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yolu trafiğe kapattı.

Kazayı gören başka bir sürücü, "Biz aşağıdan yukarıya doğru geliyorduk. TIR sürücüsü kontrolünü kaybetmiş, aşağıya doğru geliyordu. Arkamda bir taksi vardı, son anda direksiyonu kırdık. TIR'ın şoförü şokta zaten. Kaygan zeminden dolayı oldu. Yollar çok kaygan" diye konuştu. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler istanbul metro sefer