Yunanistan paylaşımlarına tepki: Dayan komşu

Yunanistan'da yaşanan yangınla ilgili sosyal medyada yapılan ayrımcı paylaşımlar tepki çekti. Mehmet Aslantuğ, "Biz ne ara 'Biz ne ara bu kadar kötü olduk?' sorusunu sormayı bırakacak kadar kötü olduk?" derken, Marmara Depremi'nin ardından Yunan gazetelerinin "Dayan komşu!" manşetini hatırlatan gazeteci Elif Çongur, "Bu ülkenin insan kalan insanları seninle dayan komşu" şeklinde paylaşım yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın başkenti Atina'nın doğusunda başlayan orman yangınında en az 74 kişi hayatını kaybetti, 164 kişi de yaralandı.

Atina'daki yangın sosyal medyanın da gündemindeydi. "#Yunanistan" başlığı Twitter'da en çok paylaşım yapılan konulardan oldu. Yunanistan için destek ve başsağlığı mesajları paylaşılırken, yangınla ilgili Yunanistan aleyhindeki açıklamalar tepki çekti.

Takvim gazetesinin, bu büyük faciayı bugünkü birinci sayfadan 'Yananistan' başlığıyla vermesi de sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

EDİRNE'DE YEREL GAZETELER, YUNANCA 'GEÇMİŞ OLSUN' BAŞLIĞI İLE ÇIKTI

Her gün yüzlerce Yunanistan vatandaşının alışveriş yaptığı Edirne'de yerel gazeteler, yangın felaketini 'Geçmiş olsun komşu' anlamına gelen Yunanca başlıklarla duyurdu. 'Hudut' ve 'Gündem' gazetesi Yunanca başlık verirken, diğer yerel gazeteler de Türkçe başlıklarla yangın felaketini okuyucularına aktardı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yunanistan'da çıkan yangının kendileri çok üzdüğünü belirterek, "Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Doğu Attiki bölgesi belediye başkanını arayarak taziye mesajlarımı ilettim ve yardım için hazır olduğumuzu söyledim. O da bana teşekkür etti. Yardım isterse arayacağını söyledi" dedi.

'NE ZAMAN BİR FELAKET OLSA ATİNA'DAN YARDIMA KOŞANLARI HATIRLARIM'

Oyuncu Mehmet Aslantuğ, "Biz ne ara 'Biz ne ara bu kadar kötü olduk?' sorusunu sormayı bırakacak kadar kötü olduk?" derken; Tuna Kiremitçi, "Ne zaman Yunanistan’da bir felaket olsa 99 depreminde Atina’dan yardıma koşanları ve Elefteropitiya gazetesinin manşetini hatırlarım: Dayan komşu!” ifadelerini kullandı.

'1999'DA İLK YARDIM GÖNDEREN ÜLKE YUNANİSTAN'DI'

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Yunanistan'ın 1999'daki depremin ardından Türkiye'ye yardım gönderen ilk ülke olduğunu belirtirken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrukulu, "Buna sevinenleri lanetliyor, hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" şeklinde paylaşım yaptı.

BAKAN: HAVA ARAÇLARI İZMİR'DE BEKLİYOR

Spor kulüpleri de başsağlığı mesajı yayınlarken; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Yunan mevkidaşıyla görüştüğünü ve yangın söndürme hava araçlarının İzmir'de hazır şekilde bekletildiğini açıkladı.

 Paylaşımlardan bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)