Erdoğan: Mesut'un gözlerinden öpüyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil'le görüştüğünü söyledi. Erdoğan, "Mesut'un takındığı tavır, tam millidir, yerlidir. Her türlü takdirin üzerindedir, gözlerinden öpüyorum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'ndan ayrılma kararını değerlendiren Erdoğan, "Dün gece Mesut ile görüştüm. Mesut'un açıklaması bana göre takındığı tavır, tam millidir, yerlidir. Her türlü takdirin üzerindedir, gözlerinden öpüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştuktan sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili bir soru üzerine, 21 günlük zorunlu eğitimin düşmeyeceğini belirtti. Erdoğan, "Tartışılır bir şey yok 21 günden aşağı düşme yok. 28'di 21'e düştü bunu yaptık" dedi.

'MESUT'UN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM'

Mesut Özil'in, Almanya Milli Takımı'nı bırakması hakkındaki soru üzerine Erdoğan, "Dün gece Mesut ile görüştüm. Mesut'un açıklaması bana göre takındığı tavır, tam millidir, yerlidir. Her türlü takdirin üzerindedir gözlerinden öpüyorum" diye konuştu.

Erdoğan: Bir daha bedelliye ihtiyaç kalmayacakErdoğan: Bir daha bedelliye ihtiyaç kalmayacak

'BÖYLE BİR IRKÇI YAKLAŞIM KABUL EDİLEMEZ'

Özil'in takımının başarılarında katkısı olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Takımına bu denli her şeyini veren başarılarında onun da katkısı olan bir gence böyle bir ırkçı yaklaşım, dininden dolayı böyle bir yaklaşım kabul edilebilir değil. Kaldı ki kökeni itibarıyla Türk olan Mesut'la, İlker'le, Cenk Tosun'la Londra'da resim çektirmeme tahammül edemeyen bu anlayışı, neyle izah edeceksiniz? Bu hazımsızlıktır. Bunu da zaten hakikaten, yerli yerine oturmuş olan siyasetçiler takdir ediyorlar. Onlar da Mesut'un yanında yer aldıklarını ifade ediyorlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den F-35 teslimatı konusunda ise "herhangi bir endişeye gerek olmadığını" da söyledi. (ANKARA/DHA)