Kadıköy'deki Suruç anmasına polis müdahalesi: 14 gözaltı

Kadıköy'de, Suruç saldırısının 3'üncü yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anmak üzere toplanan gruba polis gazla müdahale etti. Grubun anma yürüyüşüne izin vermeyen polis, 14 kişiyi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süreyya Operası önünde 19.00 sıralarında bir araya gelen ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde canlı bomba saldırısı sonrası yaşamını yitiren 33 kişi için saldırının 3'üncü yıl dönümünde Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

Ellerinde pankart ve flamalarla toplanan grubun anma yürüyüşüne izin alınmadığı gerekçesiyle polis müsaade etmedi. Gruptakilerin yürüyüşe geçmesi üzerinde çevik kuvvet gazla müdahalede bulundu.

Gazdan ve müdahaleden etkilenen gruptan 3'ü kadın 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, polis merkezine götürüldü.

ANKARA'DA DA EN AZ 10 GÖZALTI

Ankara'da da basın açıklaması yapmak isteyen gruplara polis izin vermedi. Ankara Sakarya Caddesi'nde toplanan eylemcilere de sert müdahale eden polis, en az 10 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan bazı kişilerin isimleri şöyle:

Hünkar Genç

Oğuzhan Akça

Ömer Cemal Yazıcıoğlu

Hacet Atahan

Gizem Altınöz

Sinem Esengen

Betül Yıldırım

Ecem Polat

Betül Koca (KADIKÖY-DHA/HABER MERKEZİ)

İzmir'de Suruç anması: Hiçbir düş yarım kalmayacakİzmir'de Suruç anması: Hiçbir düş yarım kalmayacak

Suruç'ta katledilen gençler anılıyorSuruç'ta katledilen gençler anılıyor