HDP Sözcüsü Oluç: Kamil Acar'ı kimler kaçırdı bilmek istiyoruz

HDP Sözcüsü Oluç, otomobili Diyarbakır'da terk edilmiş halde bulunan ve dünden beri kendisinden haber alınamayan Kamil Acar'ın akıbetini öğrenmek istediklerini söyledi. Oluç, 'Kendisinin kimler tarafından kaçırıldığını öğrenmek istiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oluç, Suruç katliamının üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"33 gencimizi Suruç’taki insanlık dışı bir katliam sonucu yitirdik. Onları özlem ve saygı ile anıyoruz. Suruç davası bir hukuksuzluklar albümü haline geldi. Dava Urfa Hilvan’da ailelerin bile sığamadığı bir cezaevi salonuna taşındı. Tek bir tutuklu sanık dahi yok Suruç davasında. Ankara Katliamı davasından tutuklu yargılanan Yakup Şahin, Suruç davasında tutuksuz yargılanıyor. Yakup Şahin ailelerin taleplerine rağmen hiçbir duruşmaya getirilmedi. Buna karşın 9 Suruç gazisi ve tanığı tutuklu. Suruç davasının bazı avukatları da tutuklu. Suruç davası aynı zamanda hukuk katliamının da bir örneği. Suruç davasındaki bu hukuksuzlukları ortadan kaldıracak adımlar atılmalıdır. Suruç katliamının siyasi ve idari sorumluları bir an önce ortaya çıkarılarak yargılanmalıdır."

'ÇOK FAZLA SORU İŞARETİ VAR'

HDP üyesi iş insanı Kamil Acar'ın akıbetini öğrenmek istediklerini belirten Oluç, şunları söyledi:

"Dünden bugüne Diyarbakır’da Kamil Acar isimli yurttaşımız ve parti üyemiz kayıptır. Dünden bugüne çeşitli devlet yetkilileri ile bazı görüşmeler yaptık, ancak yetkililerden bize iletilmiş olan tatmin edici bir bilgi yoktur. Diyarbakır Terörle Mücadele Şubesi’nde aileler görüşme yapmış, yine bir doyurucu bilgi alınmamıştır. Çok fazla soru işaretinin olduğu bir durumla karşı karşıyayız. Aracın bulunduğu saatte plaka takip sistemi başka bir noktada göstermektedir aracı. Görgü tanıklarının ilettiğine göre araç Pirinçli Karakolu’na 2 km yakınlıkta bulunmaktadır. Normalde Pirinçli Karakolu yakınlarında kontrol noktası bulunduğu ifade edilmiş, ancak olağan dışı bir kontrol noktası daha bulunmaktadır. Bölgedeki idari sorumlulara tekrar sesleniyoruz, Kamil Acar’ın akıbetini öğrenmek istiyoruz, kendisinin kimler tarafından kaçırıldığını öğrenmek istiyoruz." (HABER MERKEZİ)

HDP'li iş insanından haber alınamıyor!HDP'li iş insanından haber alınamıyor!