Eren Erdem: OHAL'in kalkmasını nohutlu pilavla kutladık

CHP Milletvekili Ali Şeker, Eren Erdem'le cezaevinde görüştü. Şeker, OHAL'in kalkmasıyla ilgili mesajını aktardığı Eren'in tutuklanmasının hukuksuz olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan eski CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem’i cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Ali Şeker, Eren Erdem’in tek kişilik odada yalnız kaldığını ancak moralinin yüksek olduğunu, 25 Temmuz’da esastan verilecek olan kararı beklediğini söyledi.

'PAZARTESİNE KADAR TADINI ÇIKARIN'

Ali Şeker, Erdem'in 2 yıllık bir süreç sonrası OHAL’in sona ermesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptığını aktardı: “Değerli arkadaşlar. Herkese selam. OHAL kalkmış. Pazartesine kadar tadını çıkarın. Biz burada bu durumu nohutlu pilavla kutladık. Pazartesi itibariyle yoğun olacaksınız. Başarı dilerim. Sağlığım iyi. Cezaevi ziyaret kısıtlaması kalkmış görünüyor. Umarım yakında çıkacağım, çıkana kadar ziyaretinizi beklerim.”

Eren Erdem’in hakkındaki iddiaların tutarsız olduğunu belirten Şeker, “Arkadaşımız Eren Erdem hukuka aykırı bir şekilde içeride tutuklu bulunuyor. Karşı gazetesinin eski sahibi ve yazarları dışarıda serbestçe gezerken bu kişilerin gizli tanıklıkları ile Eren Erdem’in içeride tutulması bu davanın siyasi bir dava olduğunun en açık göstergesidir” dedi.

'ÖSO ELEŞTİRİSİ HANGİ GEREKÇEYLE DEVLETE AŞAĞILAMA SAYILIYOR?'

Eren Erdem’in ÖSO’ya 'terör örgütü' dediği için devleti aşağılamaktan hakkında dava açıldığını söyleyen Şeker, “Eren Erdem arkadaşımızın yaptığı ÖSO eleştirisi ve değerlendirmesi hangi gerekçe ile devleti aşağılama olarak kabul ediliyor? Bu davayı açanlar, ÖSO ile devleti bir mi göstermeye çalışıyor?” diye sordu.

Eren Erdem’in olur olmaz her konuda, her yerden kendisine dava açıldığını söylediğini aktaran Şeker, şunları anlattı: “Eren Erdem’in telefonu dinlenmiş ancak herhangi bir suç unsuru bulunmamıştır. Selam Tevhid iddianamesinin savcıları bugün FETÖ’den tutuklu iken, Hakan Fidan dahil birçok AKP’li isim kendisini kumpas mağduru gibi kabul ederken, tapelerin sahteliği ayyuka çıkmışken Eren Erdem bu sahte tapelerle oluşturulan kumpas davası ile içeride tutulmak isteniyor” dedi. (HABER MERKEZİ)