Astım hastası Arin bebek 9 aydır annesiyle cezaevinde!

Arin bebek 9 aylıkken cezaevine girdi! Astım hastası olduğu için cezaevi koşullarında zor şartlarda yaşayan Arin bebek kurtarılmayı bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Annesiyle birlikte Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi kalan Arin bebeğin ilaçları cezaevi yönetimi tarafından verilmedi. Arin bebek, 5 Haziran 2017'de doğdu, 3,5 aylıkken cezaeviyle tanıştı, 9 aydır cezaevinde tutuluyor.

Ekmek ve Gül'den Sevda Karaca'nın haberine göre, Arin bebek bu süreçte annesiyle birlikte iki gün hücre cezası aldı. Astım hastası bebeğin cezaevi koşullarında kalmaması için denetimli serbestlik başvurusunda bulunuldu. Mardin infaz hakimliği hücre cezasını gerekçe göstererek reddetti.  Anne sütünü içerken bile burnu tıkanan Arin bebek için geceleri nefes alamadığı söyleyen anne Esma Yılmaz, bebeğini hastaneye götürdükten sonra “Havalar sıcak, ondandır” denilerek geri gönderildiğini söyledi. Babasının cezaevine götürdüğü hava cihazı artık küçük geldiği için kullanamadı. Doktorlar tarafından hastaneye sevkinin yapılmasına karar verildi ancak sevk kararının üstünden günler geçmesine rağmen hastaneye götürülmedi.

Urfa Cezaevi'nde 10 kişilik koğuşta 33 kişinin kaldığını söyleyen Yılmaz, "Arin dışında da iki bebek var, onlarda hasta bedenleri yara içinde Urfa'nın sıcağına karşı bedenlerini birazcık serinletmek için atletlerini ıslatıp giydiriyoruz. Cezaevi'ndeki kadınlarla birlikte içme suyunu bir leğene doldurup bebekleri serinletmeye çalışıyoruz, acısı kaşıntıları dinsin diye." ifadelerini kullandı.

ISLAK MENDİLİ CEZAEVİ'NE ALMIYORLAR

Kavurucu sıcak havalardan dolayı yıkanamayan Arin bebeğe günde 1 saat su verildiği, onunda soğuk olduğu öğrenildi. Baba Mihdi Yılmaz,  cezaevi'ne bebekler için ıslak mendil bile sokamıyoruz.  Pişik kremi sokamıyoruz...Eşim ve bebeğim Mardin’delerken sabah gidip alıyordum bebeğimi, temiz hava ve doktor ihtiyacını karşılıyordum, kardeşleriyle vakit geçiriyordu. Urfa’ya sürdüler. Şimdi ancak haftada bir gün gidebiliyorum. Diğer çocuklarımı anca ayda bir kez götürebiliyorum annelerine. Hadi geçtik hasta bebeği olan eşimin cezasının ertelenmesini, hiç olmazsa bizim yaşadığımız kentte cezaevi'nde kalsalardı. Bebek fenalaştığında gelir, götürürdüm hastaneye...” dedi.  Baba Yılmaz, sadece Arin için konuşmadığını, o cezaevi'nde iki bebeğinde olduğunu ve diğer cezaevlerinde kalan 600 bebek içinde konuştuğunu söyledi. Yılmaz, Arin bebek için acilen hava makinesi getirilmesi ve ilaçların karşılanması için cezaevi yönetiminin harekete geçmediğini söyledi. Son olarak baba, “Yetkililere sesleniyorum”, “Bebek onlar.”...