Akın İpek'in pasaportuna el konuldu

'FETÖ' soruşturmasında hakkında yakalama kararı olan işadamı Akın İpek'in pasaportuna el konuldu. İpek, gündüz Londra dışına çıkamayacak ve evinden başka bir yerde konaklayamayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'FETÖ' soruşturması kapsamında şirketlerine el konulan ve firari olarak Londra'da bulunan işadamı Akın İpek hakkında, Ankara'nın talebi üzerine İngiliz yargısı bazı tedbir kararları aldı. Pasaportuna el konan İpek, gündüz Londra dışına çıkamayacak.

Habertürk’ün haberine göre İpek'in evi dışında bir yerde kalması da yasak...

Söz konusu gelişme, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iade talebi üzerine İngiliz makamların konuyu 26 Haziran’da incelemeye başlamasıyla yaşandı. Ön incelemeyi yapan Londra Mahkemesi, Adalet Bakanlığı'nın talebini yerinde buldu. Ancak İpek’in iade edilip edilmeyeceğine eylül ayında yapılacak duruşmada karar verilecek.

DAVALARI KAYBETTİ

İngiltere Yüksek Mahkemesi İpek'in şirketin varlıklarını kişisel hukuki masrafları için kullanmasına izin vermemişti. Mahkeme, Koza Altın’ın İngiltere’deki iştiraki Koza Ltd’in İpek’in kişisel hukuki mücadelesini finanse etmek zorunda olmadığına hükmetmişti.

'FETÖ' çatı davasının sanığı Koza Holding eski yöneticisi Hamdi Akın İpek, kardeşi Cafer Tekin İpek ile annesi Melek İpek'in de aralarında bulunduğu 45 sanığın yargılandığı Koza İpek Holding davasının da sanıkları arasında bulunuyor. Akın İpek hakkında yakalama kararları bulunuyor. İpek, "terör örgütü yöneticiliği, terörizmin finansmanı, zimmet ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından hakkında başlatılan ceza soruşturması sırasında verilen, arama, el koyma ve kayyım atama kararları nedeniyle adil yargılanma ve mülkiyet hakları ile ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.