Reina davasında saldırı görüntüleri izlendi

Reina saldırısıyla ilgili davada, güvenlik kamerası görüntüleri izlendi. Saldırıda oğlunu kaybeden Ali Akyil, Abdulkadir Masharipov'a "Konuşmasın diye çocuğunu aldı götürdüler. Masharipov boşuna direnme, burnundan gelecek senin" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, eğlence merkezi Reina'ya düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısına ilişkin 44'ü tutuklu 58 sanık hakkında açılan davada, güvenlik kamerası görüntüleri izlendi. Mahkeme heyeti, 44 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

'SENİ AMERİKA AJANLARI MI, İSRAİL AJANLARI MI YETİŞTİRDİ?'

İstanbul 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada yapılan duruşmanın öğleden sonraki bölümünde yılbaşı gecesi düzenlenen saldırının güvenlik kamera görüntüleri izlendi. Görüntüleri, saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov da izlerken, daha sonra avukatlara söz verildi.

Lübnan Konsolosluğu avukatı Mustafa Büyükbaş, "Profesyonel bir eylem ve saldırgan çok soğukkanlı davranıyor. Abdulkadir Masharipov'a sormak istiyorum. Seni Amerika mı, İsrail ajanları mı yetiştirdi?" diye sordu.

Masharipov ayağa kalktığı sırada avukatı Atanur Demir de müvekkiline susma hakkı hatırlatılarak soru sorulmasını talep etti. Avukat Büyükbaş da "Sürekli hatırlatılıyor" dedi. Söz verilen Masharipov "Bu benim vereceğim cevap değil" yanıtını verdi.

MÜŞTEKİDEN TEPKİ: KONUŞMASIN DİYE ÇOCUĞUNU GÖTÜRDÜLER

Müşteki Ali Akyil de saldırısında oğlunu kaybettiğini ve saldırının arkasında çözülmesi gereken noktalar olduğu söyledi. Akyil, "Bunları siz sorgulayabilirsiniz. Abdulkadir Masharipov konuşmasın diye çocuğunu aldı götürdüler. Masharipov boşuna direnme, burnundan gelecek senin" diyerek tepki gösterdi.

Duruşmada söz alan sanıklar ve avukatlar tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti de aralarında Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 44 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı Kasım ayına erteledi. (İSTANBUL/DHA)